Anketa: Gdje bi Džeki bilo bolje, u Interu ili Romi?

Sudbina Dijamanta se određuje u narednim danima

Anketa: Gdje bi Džeki bilo bolje, u Interu ili Romi?

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko još uvijek je član Rome, ali u narednim danima će se definitivno odlučivati o njegovoj sudbini. Ili će ostati na Olimpicu ili će preći na stadion Giuzeppe Meazza i obući dres Intera.

Džekina želja je, barem prema riječima našeg selektora Roberta Prosinečkog i prema pisanju italijanskih medija, prelazak u redove Nerazzurra.

"Na prelazak u Inter gleda kao na veliku priliku, da igra u većem timu, kako u Italiji tako i na evropskom nivou. Ako budu slušali ono što kaže, posao će na kraju biti završen. Sigurno će biti sretan u Interu", kazao je prije nekoliko dana Prosinečki.

Ipak, problem nije do Dijamanta već do dva kluba. Inter je prvo nudio 12, pa početkom ove sedmice i 15 miliona eura, ali Roma traži 20 od početka i čini se da neće pristati ni na milion više. Također, problem Vučici predstavlja i činjenica da nikako ne uspijeva dovesti njegovu zamjenu Gonzala Higuaina, a Džeku ne želi pustiti prije nego se to dogodi.

Gdje bi Džeki bilo bolje?

Ako ostane u Romi, Džeko će naredne sezone igrati Evropa ligu i imat će tim s kojim će teško biti konkurentan za sami vrh Serije A. S druge strane, prelaskom u Inter, Dijamant bi igrao ponovo u Ligi prvaka, a Nerazzurri planiraju stvoriti tim koji bi mogao biti konkurentan čak i Juventusu za Scudetto. Također, treniralo bi ga veliko trenersko ime kao što je Antonio Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mi vas sada pitamo šta vi mislite o tome koja je bolja opcija za Džeku:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
inter
5 0
meadin
idi rugobo sta ti znzs o dzeki njegovo mjesto je u interu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije