Anketa portala SportSport.ba: Većina protiv ostanka Prosinečkog

Neuspješne kvalifikacije iza Zmajeva

Anketa portala SportSport.ba: Većina protiv ostanka Prosinečkog

A. Čaušević

Robert Prosinečki skoro dvije godine obnaša selektorsku funkciju u A reprezentaciji BiH nakon što je za šefa stručnog štaba Zmajeva izabran početkom januara 2018. godine.

Era Roberta Prosinečkog na klupi bh. reprezentacije počela je odlično. Zmajevi su 2018. godine izborili promociju u Ligu A Lige nacija, porasli su apetiti pa se s pravom očekivao i direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, prvo u historiji bh. nacionalnog tima.

Ipak, kvalifikacije su donijele sunovrat. Grupa sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom je okončana na četvrtom mjestu i 13 osvojenih bodova, čak 17 manje od prvoplasiranih Azzurra.

Poslije poraza od Armenije (4:2) u septembru Prosinečki je u Jerevanu podnio ostavku, da bi se nakon dolaska u Sarajevo situacija promijenila pa je Žuti ostao na klupi. Evidentno su do izražaja došle "ubjeđivačke sposobnosti" Elvedina Begića i ostalih članova IO NFSBiH.

U oktobru i novembru se nije puno toga promijenilo. I dalje se igralo toplo-hladno. Kvalifikacije su okončane neuspješno pa Zmajeve u martu čeka novi baraž. Oni kojim je BiH u srcu su ogorčeni i vidno nezadovljni zbog novog neuspjeha. 

Nakon izostanka direktnog plasmana na EP logičan slijed događaja je preispitivanje trenerskih sposobnosti Prosinečkog i da li je on prava osoba da predvodi bh. reprezentaciju u play-offu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rezultati ankete koju je portal SportSport.ba proveo na društvenoj mreži Facebook uopšte ne idu u prilog hrvatskom treneru. Zabilježeno je preko 8.000 glasova, a čak 72 % glasača smatra da Prosinečki ne treba voditi Zmajeve u razigravanju.

Top Komentari

Kralj_Tvrtko
Robi ostani
2 14
Sikter2027
Moze li anketa molim vas za i protiv promjene saveza pa da i vama i nama bude bolje?
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi