Fenerbahce se mučio, ali za Džeku i društvo sve je dobro završilo
FOTO: Antaylaspor/Twitter

Novi trijumf u prvenstvu

Fenerbahce se mučio, ali za Džeku i društvo sve je dobro završilo

H. Zilić

Fenerbahce nije briljirao u 24. kolu turske Superlig, ali najbitnije za istanbulski tim da su došli do tri boda i nastavili grčevitu utrku sa Galatasarayom za titulu prvaka Turske.

Fenerbahce je gostovao kod vrlo dobre ekipe Antalyaspora i dobro su se mučili, ali na kraju slavili sa 2:0.

Istina, imao je Fener dobrih prilika u provm poluvremenu, ali odbrana domaćina je bila na visini zadatka.

Prvo je blokiran pokušaj Džeke, a nakon toga Tadić je sjajnim driblingom izbacio odbranu Antalayspor, međutim izostala je završnica jer je i njegov udarac blokiran u posljednji čas.

Kada se činilo da se na odmor sa rezultatom 0:0 pojavio se Cengiz Under.

Preciznim i sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca Under je savladao golmana Leitea za 0:1, to se desilo u 42. minuti utakmice, asistencija je pripisana Yukseku.

Oglasi

U nastavku utakmice oba tima su imala prilika.

Upravo je Under propustio dvije najbolje prilike za Fener u 63., zatim i u 65. minuti utakmice. Safuri je propustio veliku šansu za Antalayspor u 78. minuti.

Do kraja utakmice trijumf Fenera potvrdio je Batushayi golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 0:2.

U timu Fenerbahcea u startoj postavi su bila oba bh. reprezentativca Edin Džeko i Rade Krunić.

Fenerbahce je ostalo lider na tabeli sa 63 boda, koliko ima i Galatasaray i do kraja sezone nas očekuje paklena utrka za titulu prvaka Turske.

Sa druge strane Antalyaspor je na šestoj poziciji sa 34 boda i u dobroj su prilici da se bore za evropske pozicije do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superlig, 24. kolo:

Antalyspor - Fenerbahce 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi