Beograd na nogama, sprema se posao od 10 miliona eura, tome se najmanje raduje Edin Džeko

Saldanha napušta Partizan?

Beograd na nogama, sprema se posao od 10 miliona eura, tome se najmanje raduje Edin Džeko

Endin Čaušević

Partizan bi u finišu januarskog prelaznog roka mogao da zaradi pravo bogatstvo, ali i ostane bez svog vjerovatno najboljeg igrača. U pitanju je Matheus Saldanha koji bi mogao put Turske i to u redove Fenerbahčea.

Saldanha je u Partizan stigao ljetos za 1.3 miliona eura iz japanskog JEF Uniteda nakon što je pola godine bio na posudbu u Neftchiju iz Bakua.

Dolazak Brazilca u beogradski klub pokazao se kao pun pogodak jer je Saldanha oduševio svojim igrama u prvom dijelu sezone, te je privukao klub nekoliko evropskih klubova.

Iako su iz Partizana nedavno tvrdili da Saldanha nije na prodaju čini se da su se predomislili. Turski mediji pišu da su Beograđani već neko vrijeme u kontaktu s čelnicima Fenerbahčea, te da su uspjeli da izvuku ono što žele.

Turski novinar Yaguz Sabuncuoglu tvrdi da je Fenerbahče ponovo odlučio da krene po Saldanhu i da je za Brazilca spremna nova ponuda koju će Partizan najvjerovatnije prodati.

Oglasi

Naime, teško je da će u Beogradu odbiti ponudu od 10 miliona eura koliko nudi Fener što je za Partizan fantastična zarada s obzirom da je Brazilac u klub stigao za tek nešto više od milion eura.

Kontakti između dva kluba su uspostavljeni prije nekoliko sedmica i Partizan je odmah postavio cijenu od deset miliona eura, te od iste nije odstupao i čini se da su u Feneru "prelomili" i odlučili da kupe Saldanhu.

Ovaj 24-godišnji napadač u prvom dijelu sezone u Superligi je na 18 mečeva zabio čak 14 golova i dodao pet asistencija, te je pokazao kvalitet.

U Fenerbahče stiže kao konkurencija Edinu Džeki i Michyju Batshuayiju, ali Saldanha može igrati i na desnom krilu, te iza napadača što je za turski klub veliki plus.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pregovori klubova još uvijek traju i u narednim danima čeka se zvanična ponuda Fenerbahčea, te odgovor Partizana. Također, Saldanha se povezivao ovih dana s Valencijom, Veronom, Torinom i Sevillom, ali konkretne ponude nije bilo.

Inače, ovaj 24-godišnjak ponikao je u brazilskom klubu Bahia iz kojeg je za 400.000 eura otišao u JEF United. Igrao je u Kini za CD Rongcheng, te Neftchi iz Azerbejdžana.

Top Komentari

hamdi kurtes
Jedina konkurencija klocini je klupa.
0 0
Zax
Ovaj je trenutno za Dzeka izmislio fudbal.Decko je odlican a Dzeko u padu nenormalnom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi