Džeku u Turskoj ne mogu očima vidjeti: "Prevarant i glumac, dajte mu penal na 20 metara"

Ponižavanja prema bh. napadaču

Džeku u Turskoj ne mogu očima vidjeti: "Prevarant i glumac, dajte mu penal na 20 metara"

Midhat Šljivak

Edin Džeko je na žestokom udaru navijača Galatasaraya zbog situacije iz večerašnjeg meča Antalyaspora i Fenerbahčea. Nazivaju ga brojnim pogrdnim imenima.

Bh. napadač Edin Džeko omražena je ličnost kod navijača velikog rivala Galatasaraya. Fudbaler Fenerbahčea im je trn u oku i tokom svake utakmice se gleda svaki njegov potez kako bi mu našli nešto čime ga mogu uvrijediti.

U večerašnjem meču s Antalyasporom su navijači Galate došli na svoje. Jedan duel Edina s protivničkim igračem na 20-ak metara od gola izazvao je salvu uvreda.

Džeko je poprilično lagano pao u duelu. Pokušao je dobiti prekršaj, no nije uspio. Zatim su krenule salve uvreda na društvenim mrežama.

Oglasi

"Tipično od njega. Prevarant i glumac, dajte mu penal na 20 metara od gola", samo su neki od komentara navijača Galatasaraya.

Nije ovo prvi put da su navijači rivalskog tima krenuli na Edina. Nakon velikog derbija i komentara došlo je do popriličnog haosa zbog kojeg je postao omražen među navijačima turskog prvaka.

Džeko prvi strijelac lige, mrtva trka za prvaka

Edin Džeko trenutno je prvi strijelac turske Super lige. Dijamant večeras igra svoj 23. meč u prvenstvu, a dosad je skupio 16 golova i četiri asistencije.

Iza bh. napadača je Mame Thiam koji je postigao 14 pogodaka, a zatim slijedi najveći rival Mauro Icardi iz Galatasaraya koji je na 13 golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je na dobrom putu da osvoji titulu najboljeg strijelca Super lige, a Fenerbahče silno želi titulu prvaka koju čeka već 10 punih godina.

Trenutno vlada mrtva trka s Galatom. Izdvojili su se na vrhu tabele i do kraja sezone će sasvim sigurno biti poprilično žestoko između istanbulskih rivala.

Top Komentari

CeZenicaLik
Bijevasna racku kodze
1 0
****š milione , kloc bio i ostao + seljacina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti