Turska već danima začuđena zbog poteza Livakovića: Digao je glas, a zatim ga je pozvao Kartal...

Hrvat je u centru pažnje

Turska već danima začuđena zbog poteza Livakovića: Digao je glas, a zatim ga je pozvao Kartal...

Admin Čaušević

Dominik Livaković je napravio nekoliko krupnih grešaka na posljednjim mečevima Fenerbahcea i zato je odlučio da se u svlačionici čuje njegov glas i sve mu se vratilo na najbolji mogući način.

Fenerbahce je u posljednjem ligaškom meču uspio pobijediti Ankaragucu, ali ta pobjeda je bila gorkog okusa za Dominika Livakovića i to zbog greške na startu meča.

Iskusni hrvatski golman je zbog pogrešne procjene skrivio penal kojeg su gosti pretvorili u vodstvo, ali su popularni Kanarinci ipak uspjeli preokrenuti do kraja susreta i slaviti sa 2:1.

Od te utakmice je prošlo pet dana, ali turski mediji ne prestaju pričati o dešavanjima iz svlačionice i potezu Livakovića neposredno nakon utakmice.

Naime, bivši Dinamovac je odlučio da se izvini saigračima, a poslije toga je uslijedio i razgovor u četiri oka sa trenerom Ismailom Kartalom.

Oglasi

Livakovićeva odluka da reaguje momentalno i pokaže karakter je izazvala pozitivan odjek pošto je Kartal odlučio da ga podrži uz poruku da mu i dalje vjeruje.

Poslije svega nedodirljiva jedinica Vatrenih je dala obećanje svojim saigračima da će braniti bolje u narednim mečevima i da će nastojati da smanji broj grešaka.

Zanimljivo da statistički gledano Livaković nije među pet najboljih golmana turskog prvenstva sa procentom odbrana od 67 %.

Reprezentativac Hrvatske je primio 11 golova koji su došli unutar kaznenog prostora, dok kada su u pitanju udarci van šesneasterca nije uspio zaustaviti šest od 26 udaraca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U nastavku sezone Fenerbahceu će biti potreban Livaković u najboljem mogućem izdanju, baš onakav kakav je bio na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Podsjećanja radi, Fener i Galatasaray vode mrtvu trku za titulu prvaka. Nakon odigrana 23 kola potpuno su izjednačeni na vrhu tabele sa po 60 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi