Ante Blažević potpisao za NK Čelik

Ugovor na dvije godine

Ante Blažević potpisao za NK Čelik · Zvanično

E. Čaušević

Krilni fudbaler Ante Blažević nalazi se među putnicima NK Čelik koji će veći dio priprema odraditi u turskoj Antaliji.

Igrački kadar zeničkog kluba još uvijek nije u potpunosti iskristalisan, ali je jasno da će tu biti dosta promjena. Nakon što je zvanično potvrđeno da je Deni Simeunović potpisao za Čelik ekipu iz Zenice pojačao je i 23-godišnji Ante Blažević što je SportSport.ba i najavio prošle sedmice.

Blažević je sa Zeničanima potpisao ugovor na dvije godine i sigurno će biti vrijedno pojačanje za ovaj tim. Blažević je iz Hajduka 2014. godine prešao u belgijski Oostende, gdje je proveo dvije godine.

Bio je član Junaka iz Sinja, njemačkog VfV Hildesheima, a na Bilino polje stiže iz slovenačke ekipe Brežice za koju je nastupao proteklih pola godine. NK Čelik je jesenji dio sezone završio na devetom mjestu sa 21 bodom i sa četiri poraza na posljednjih pet utakmica.

Ornek otpisao Nikolića i Duvnjaka

Zanimljivo da na spisku za Tursku nema Steve Nikolića i Armina Duvnjaka, koji s klubom još imaju važeće ugovore, a otpao je i Ratko Dujković, kojem početkom narednog mjeseca ističe ugovor s klubom. Na spisku nema ni Ljubiše Pecelja, jer je njegov klub Zvijezda iz Gradačca tražila određeno obeštećenje, pa je tako umjesto njega u ekipu uskočio Koreanac Choi Jun Jae, koji igra na poziciji lijevog beka.

Put Turske će krenuti ekspedicija od 23 igrača i tri golmana, dok će se u Antaliji ekipi priključiti golman Samu Volotinen, Senegalac Faustin Senghor, te još dvojica Brazilaca, koji će biti na probi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spisak putnika za Tursku: Ružić, Karajbić, Jupić, Jamak, Bevab, Salčinović, Livaja, Vrhovac, Žuna, Blažević, Dedić, Choi, Alispahić, Jurina, Okić, Dilaver, Miletić, Grahovac, Rizvanović, Vardo, Mahmić, Simeunović, Baban, Marković, Šišić i Karalić.

U odnosu na prvi dio sezone u Čeliku nema više Dujkovića, Udovičića, Karamatića, Mujanovića, Jazvina, dok će Duraković, Popović, Sivac, Mehić narednih pola sezone provesti na posudbi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Ajmo fanoviii... javljajte se..
1 2
VladaFBIH
Kenan Horic
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije