'Zločesti' dečko hrvatskog nogometa raskinuo saradnju, pa odlazi u drugi HNL klub
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Temperamentni Splićanin je priča za sebe

'Zločesti' dečko hrvatskog nogometa raskinuo saradnju, pa odlazi u drugi HNL klub

S. Mlaćo

Prije samo par dana 'zločesti dečkog hrvatskog nogometa' Ante Erceg raskinuo je saradnju sa NK Istra, a sada bi mogao potpisati za novi klub u HNL-u.

Temperamentni Erceg se prvo sukobio sa jednim saigračem uoči duela sa Goricom, te je bio odstranjen iz ekipe. I ranije je pravio prekršaje, pa su iz kluba odlučili da sada raskinu saradnju sa njim.

U srijedu su sve zvanično objavili, te mu poželjeli sve najbolje.

"Ante Erceg više nije igrač Istre 1961. Ante se zeleno žutima pridružio u ljetu 2022. godine, a tijekom svojeg boravka u Puli, za klub je upisao 44 nastupa i postigao 18 pogodaka! Ovim se putem klub iskreno zahvaljuje Anti na dosadašnjoj suradnji, uz najbolje želje u nastavku nogometne karijere, kao i na privatnom planu", naveli su iz Istre.

Erceg je zaista sjajan igrač, ali veoma temperamentan i često je bio u centru pažnje. Znao je pružati i majstorske partije, no česti su bili incidenti.

Ulazio je u sukobe sa trenerima, a prošle sezone je sudiji Jakovu Titliću na duelu sa Rijekom iskidao blokić, te mu psovao majku. Dobio je čak devet utakmica suspenzije.

Oglasi

Istra je tada igrala sezonu iz snova, bila i na pragu Evrope, ali kada je Splićanin morao na 'hlađenje, sve se promijenilo. Ostali su bez najboljeg igrača, te sezona nije završila po planu.

Nije se Erceg mogao smiriti i nastao je da bude u centru pažnje. Novi skandali su ga skupo koštali i u klubu su odlučili da završe priču.

Ipak, mediji u Hrvatskoj prenose da je blizu potpisa za Slaven Belupo. Već danas bi se trebao Erceg pojaviti u Koprivnici te pratiti meč Belupa i Osijeka, a zatim potpisati ugovor.

Popularni Farmaceuti su u krizi rezultata, upisali su četiri vezana poraza, a kvalitete Ercega su im itekako dobro poznate. Vjeruju da će biti silno motivisan da se dokaže u završnici prvenstva u novom dresu, te da i Puljanima pokaže da su itekako pogriješili.

Svojim znanjem i iskustvom sigurno može dati veliki doprinos u navalnom redu, pa ostaje da se vidi da li će dogovor na kraju biti postignut.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Erceg je ove sezone upisao 21. nastup u prvenstvu, te dodao šest pogodaka i tri asistencije. U HNL se vratio iz mađarskog Debrecena, a nastupao je i za Brondby, Osijek, Esbjerg, Shabab, Hajduk, Balikesirspor, RNK Split, Junak Sinj...

Ponikao je u RNK Split, a trenutno ima 34. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi