Prvo Rebić, a sada i Krunić: Milanu stigla zvanična ponuda za bh. reprezentativca

I on ide put Turske?

Prvo Rebić, a sada i Krunić: Milanu stigla zvanična ponuda za bh. reprezentativca

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Rade Krunić prema svemu sudeći napustit će Milan do kraja prelaznog roka i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Turskoj.

Krunić je već nekoliko sezona standardan u ekipi Milana, no prije nekoliko sedmica pojavile su se informacije da kod Stefana Piolija u novoj sezoni neće imati ni približnu minutažu kao u prethodnih godina.

Odmah nakon toga počele su špekulacije oko toga da će Krunić napustiti San Siro i čini se da je takav ishod veoma blizu.

Turski mediji objavili su danas da je Krunić na korak od dolaska u Fenerbahče koji je pokazao veliki interes za bh. reprezentativca i očekuje se da sve bude završeno do kraja ove sedmice.

Fenerbahče je poslao zvaničnu ponudu Milanu za Krunića i očekuju da Rossoneri to prihvate, te da bh. veznjak dobije dozvolu da krene put Istanbula gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor.

Oglasi

Također, navodi se da je Krunić navodno već sve dogovorio s Fenerom što se tiče uslova i očekuje se da potpiše dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još godinu dana.

[twitter]https://twitter.com/yagosabuncuoglu/status/1686319968835579904[/twitter]

Ovaj 29-godišnjak je u Milan stigao još prije četiri godine iz Empolija za devet miliona eura, te je s Rossonerima bio prvak Italije prije godinu dana.

Kada je stigao iz Empolija nije se očekivalo da će Krunić biti previše standardan, ali je bh. reprezentativac utišao kritičare i imao je nekoliko zaista odličnih sezona u dresu ovog kluba.

Oglasi

Međutim, čini se da je došlo vrijeme za novi izazov, a Krunić će se priključiti u Feneru Edinu Džeki i Dušanu Tadiću u pohodu na titulu prvaka Turske koju u ovom klubu čekaju već devet godina.

Tako se kolonija balkanskih fudbalera u Milanu zvanično raspada jer nakon Zlatana Ibrahimovića koji se penzionisao, te Rebića koji je otišao u Bešiktaš sada San Siro napušta i Krunić.

Krunić je ponikao u dresu Sutjeske iz Foče, a igrao je još za Donji Srem, Veronu, Borac Čačak, Empoli i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 29 nastupa i zabio je četiri gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1674297497
Pa zašto bi išao na dvogodišnji ugovor u Fener,kad već ima isti ugovor u Milanu do 2025,kako neko može pisati ovakve gluposti, ako ide iz Milana tražice duži ugovor ili više novca zašto bi inače isao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi