Umišljeni i bahati klinac nestao bez traga: Svima je jasno šta se dešava
Anthony Gordon se ne javlja nikom i nema namjeru da dolazi u klub (Foto: Instagram)

Želi otići

Umišljeni i bahati klinac nestao bez traga: Svima je jasno šta se dešava

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Evertona Anthony Gordon (21) već danima ne dolazi na trening tima s Goodison Parka i sada su svima jasne njegove namjere da napusti klub do kraja januara.

Anthony Gordon već tri dana se ne pojavljuje u klubu. Napadač Evertona dobio je slobodan jedan dan za određene privatne stvari, ali njega na treningu nema već tri.

Talentovani 21-godišnjak rijetka je svijetla tačka u igri Evertona ove sezone. Tim s Goodisona igra očajno i predstoji mu teška borba za opstanak u Premiershipu.

Gordon se u prethodnom periodu povezivao s Newcastleom i Chelseajem. Očigledno je i mladi napadač spreman za odlazak, pa je odlučio ubrzati proces bojkotovanjem treninga.

U Evertonu trenutno vlada pravi haos u ekipi. Nije zbog toga nikakvo čudo što se i Gordon ponaša ovako bahato i što niko ne zna gdje se nalazi.

Oglasi

Ovo je svakako poprilično neprofesionalno ponašanje 21-godišnjeg fudbalera. On je očigledno otpisao svoj tim u kojem je proveo kompletnu karijeru.

Gordon je rođen u Liverpoolu. U crvenom dijelu grada počeo je karijeru, ali se tu kratko zadržao i ubrzo je otišao u Evertom.

Anthony je prošao sve omladinske kategorije Karamela. Član prvog tima je od 2017. godine i u 78 nastupa postigao je sedam pogodaka, od kojih je tri ove sezone.

Everton će očigledno bez njega morati u ostatak sezone. Bit će to veliki gubitak, ali s obzirom na ponašanje nije ni zaslužio da obuče dres ovog kluba.

Karamele su u potrazi i za novim menadžerom. Frank Lampard je dobio otkaz nakon niza negativnih rezultata i uskoro će biti poznato ime njegovog nasljednika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim s Goodisona trenutno je na pretposljednjem 19. mjestu u Premiershipu sa samo 15 osvojenih bodova iz 20 odigranih utakmica, a novi menadžer debitovat će u duelu protiv vodećeg Arsenala 4. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi