Potrošili su 400 miliona i prvi put ispadaju iz lige, sve dok grade stadion kakav svijet nije vidio

Odavno nisu bili u tako teškoj situaciji

Potrošili su 400 miliona i prvi put ispadaju iz lige, sve dok grade stadion kakav svijet nije vidio

A. Čaušević
Teme:

Nekad i sav novac svijeta nije dovoljan da se ostvare najbolji mogući rezlultati. Potvđuje to i priča koji je u posljednjih nekoliko godina niz rijeku bacio ogroman novac, a sada je pred ispadanjem iz lige.

Jedan bod u posljednjih pet utakmica, svega tri pobjede u prvenstvene utakmice. Daleko je to od očekivanja za klub koji na godišnjem nivou za plate svojih fudbalera potroši oko 100 miliona eura.

Rijetko koji klub na svijetu se može pohvaliti činjenicom da nikada nije ispao iz elitnog ranga. To je i slučaj sa slavnim Evertonom, jednim od najpoznatijih klubova iz Engleske.

Otkako se igra Premiership samo šest klubova je svaku sezonu provelo u elitnom rangu. Osim popularnih Karamela sa Goodison Parka tu su još Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea i Liverpool.

Većinski vlasnik Farhad Moshiri(lijevo) nema namjeru prestati trošiti novac 

Everton je na polovini sezone u opasnoj zoni, skupljeno je 15 bodova iz 20 utakmica za 19. mjesto na tabeli. Smijenjen je Frank Lamparad i slijedi potraga za novim trenerom te ogromna ulaganja u narednih nekoliko dana.

Kao spasitelja britanski mediji najvaljuju se Marcelo Bielsa, te Sam Allardyce. Čekaju se i nova pojačanja, a većinski vlasnik Farhad Moshiri neće štediti.

Oglasi

Everton je u posljednjih pet godina potrošio oko 400 miliona eura na nove fudbalera. Ispostavilo se da su u pitanju bili veliki promašaji i klub je u itekako teškoj situaciji.

Sve se to dešava dok praktično na vodi traje izgradanja novog stadiona Evertona koji će koštati pola milijarde eura i mnogi ga opisuju kao stadion kojeg do sada svijet nije vidio.

Prije nekoliko dana je postavlje prvi krovni nosač, dok istovremeno traje postavljanje krovnih nosača na ostalim tribinama. Istovremeno jep očelo i sa uređivanjem unutrašnjih dijelova zapadne tribine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapacitet novog stadiona će biti nešto iznad 52.000 sjedećih mjesta, a očekuje se da svi radovi budu kompletirani do ljeta 2024. godine.

Kada bude završen sigurno će biti najmoderniji stadion u Engleskoj, samo je pitanje da li će njegovo otvorenje Everton dočekati u Premiershipu ili Championshipu.

Top Komentari

King_Kenny
...kako bi volio da ovi gubavci ispadnu iz lige.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi