Utorak je donio jednu od najvećih krađa u historiji transfera: Prošao ljekarski, fotografisao se...

Čak je i dao izjavu

Utorak je donio jednu od najvećih krađa u historiji transfera: Prošao ljekarski, fotografisao se...

Admin Čaušević

Zimski prijelazni rok ulazi u samu završnicu i slijede oni najdramatičniji trenuci. Mnogi klubovi još uvijek traže prava pojačanja, kao što je to slučaj sa klubovima iz Premiershipa koji na raspolaganju imaju ogroman novac. 

Utorak je donio jednu od najvećih krađa u historiji fudbalske pijace. Sjajni fudbaler se već vidio u dresu jednog kluba, da bi se u posljednji čaš promijenila situacija. 

Arnaut Danjuma neće nositi dres Evertona kao što je to najavljeno u ponedjeljak. Njegov novi klub je Tottenham.

Danjuma je obavio ljekraski pregled, fotografiso se u klupskoj opremi popularnih Karamela i samo je preostalo da potpiše ugovor.

Ovaj 25-godišnjak je dao i izjavu da će učiniti sve da ostavi Everton u Premiershipu, ali sve se ispostavilo kao laž.

Oglasi

Kada je trebalo da se pošalje registracioni dokument u Savez, Danjuma je to odbio uraditi i napravio je zaokret. 

U međuvremenu je stigao poziv iz Tottenhama, sjeo je u automobil te otputovao u London gdje će obaviti ljekarski pregled. 

Sjajni krilni fudbaler u Tottenham će stići kao posuđen igrač Villarreala koji ga je na ljeto 2021. godine platio čak 21 miliona eura. 

Nizozemac rođen u Nigeriji već ima iskustvo igranja u Premiershipu pošto je ranije nastupao za Bournemouth. 

Ove sezone je u dresu Žute podmornice pružao sasvim korektne partije sa postignutih šest golova na 17 mečeva u svim takmičenjima.

Oglasi

Interesantna je i životna priča ovog 25-godišnjaka koji dolazi iz mještovitog braka. Otac mu je katolik iz Nizozemske Cees Greonevals, dok je majka muslimanka iz Nigerije, Hauwa Danjuma.

Imao je četiri godine kada ga je napustio otac, a intereseantno da je razliku od svog brata Reiniera i sestre Liesette odlučio da pređe na islam.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arnaut i Hauwa su ponekad bili primorani da spavaju u automobilu, a kada je postao profesionalni fudbaler od zarađenog novca sin je majci kupio kuću.

On je veoma religiozan dečko, posti mjesec Ramazana i često je viđen u džamiji. Fudbal mu je do sada donio zaradu od oko šet miliona eura.

Top Komentari

Uranija
Varalica ali važno je da se slikao na umri podignutog kažiprsta! Brat
0 5
KoZnaNekaZna
Dandžuma (na nigerijanski, rođen u petak) mu je ime, a inače rođen je kao musliman. Otac mu je primio islam pa se onda oženio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi