Dok svi igrače Atletica slave jednom nije do života: "Ja sam s*anje, svjestan sam toga"

Makar je iskren

Dok svi igrače Atletica slave jednom nije do života: "Ja sam s*anje, svjestan sam toga"

A. Čaušević

Koliko god to zvučalo čudno, ali igrač Atletico Madrida i nije bio previše raspoložen nakon izbacivanja Intera u Ligi prvaka. Nakon mjeseci šutnje uputio je žestoku kritiku i to samom sebi što je svakako nesvakidašnji gest.

Atletico Madrid je eliminisao Inter iz Lige prvaka. Jorgandžije su pobjedom 2:1 nadoknadili 1:0 iz Milana te su prošli dalje boljim izvođenjem penala. Sasvim očekivano uslijedilo je ogromno slavlje na Wanda Metropolitanu.

I dok su svi igrači madridskog velikana slavili kao i stručni štab te ostalo osoblje jednom fudbaleru i nije bilo slavlja. U pitanju je iskusni veznjak Saul Niguez. O svemu je govorio na društvenim mrežama.

Niguez nije uspio realizovati svoj penal sa bijele tačke i mogao se pretvoriti u jednog od tragičara večeri, ali ga je spasio Jan Oblak sjajnim odbranama udaraca sa bijele tačke.

Nakon utakmice iskusni veznjak je uzeo mobitel u ruke te se oglasio na društvenoj mreži X i bio je zaista samo kritičan.

Oglasi

"Iskreno, sada mi je teško pisati, ali kako pišem u dobrim, tako trebam pisati i u lošim vremenima", počeo je iskusni španski veznjak te nastavio:

[related]https://twitter.com/saulniguez/status/1768058587375411440[/related]

"Ja sam s*anje na sportskom nivou i svjetan sam toga. Trebam prihvatiti sve kritike i ne samo zbog penala, već zbog svega što sam u ovom trenutku."

"Ne znam tačno o čemu se radi, ali su me naučili jednu stvar. To je da radim naporno u dobrim i lošim vremenima dok se ne promijeni situacija. Hvala vam što ste uz mene", završio je Španac.

Niguez je prije dvije godine otišao iz Atletico Madrida u Chelsea, ali se na Stamford Bridgeu nije uspio nametnutni pa se vratio matični klub. Jedan od razloga je i taj što nije htio igrati na lijevom krilu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od svog povratka Niguez ne igra ni približno blizu kao ranije, ali mu Simeone svejedno vjeruje te je u ovoj sezoni uključujući sva takmičenja već skupio 40 nastupa.

Očekivalo se da počne podizati formu, međutim promašeni penal protiv Intera bi ga mogao dodatno unazadaiti. To potvrđuje i njegova objava na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti