Ostaje u Italiji: Poznato koliko će Inter platiti Romi za Edina Džeku

Najvjerovatnije napušta Olimpico

Ostaje u Italiji: Poznato koliko će Inter platiti Romi za Edina Džeku

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jutros da će Edin Džeko na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Romu.

Bh. napadač se prethodnih sedmica najviše povezivao s prelaskom u West Ham koji mu je nudio duplo veću platu nego što ima trenutno u Romi, ali očito je Džeko odlučio da odbije tu ponudu jer mu je želja da ostane u Italiji.

La Gazzetta dello Sport objavila je danas da je Džeko na korak od prelaska u Inter, te da je čelnicima Rome rekao da želi na Meazzu ukoliko su oni već odlučili da ga prodaju na kraju ove sezone.

Džeko će imati nešto manju platu od 4,5 miliona eura koliko po sezoni zarađuje u Romi, ali je je jasno rekao da želi ostati u Italiji zbog čega je eventualni prelazak u West Ham propao.

Navodno, Inter i Roma su već počeli pregovore oko kapitena naše reprezentacije, a najveći problem će biti obeštećenje. Roma za Džeku traži 15 miliona eura, ali očito je da u Interu nisu spremni da izdvoje toliko novca.

Inter je spreman za 33-godišnjeg napadača platiti 12 miliona eura i poručili su da je to njihova maksimalna ponuda. Mediji na Apeninima prenose da će Roma to gotovo sigurno prihvatiti, te da ćemo Džeku od naredne sezone gledati u dresu Intera.

Džeko s Romom ima ugovor do kraja naredne sezone i sigurno da cifra od 12 miliona eura za igrača koji ima 33 godine može zadovoljiti apetite čelnika Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo je da Roma već za vikend igra u gostima protiv Intera i navodno to će čelnici ovih klubova iskoristiti da zaključe posao oko Edina Džeke. Već u narednim danima bi se trebala znati sudbina bh. napadača.

Roma je željela da Džeko prihvati ponudu West Hama koji je bio spreman da plati za njega do 17 miliona eura, ali odlučili su da poštuju odluku bh. napadača koji želi ostati u Seriji A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Ma zna covjek da ce Inter igrati LP a west hamn boriti za opstanak ili u najboljem slucaju sredinu tabele
3 0
izvoristine
I prosli put za Celzi ta koza je odlucila. Nesto ona mnogo voli Italiju.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi