Antonio Conte novi trener Napolija!
Povratak trenerskom poslu nakon godinu dana pauze (Foto: EPA)

Dogovoren trogodišnji ugovor

Antonio Conte novi trener Napolija!

Midhat Šljivak

Antonio Conte novi je trener Napolija. Iskusni 54-godišnji stručnjak dogovorio je trogodišnju saradnju s ovim timom.

Antonio Conte se nakon nešto više od godinu dana pauze vraća trenerskom poslu. On će u budućnosti predvoditi ekipu Napolija.

Conte je odmarao u proteklih godinu dana nakon što je napustio klupu Tottenhama. Povezivao se s brojnim klubovima, ali je poslove odbijao.

Na kraju je odlučio da se vrati u Italiju. Razgovarao je s Aureliom De Leurentiisom i prihvatio je ponudu tima iz Napulja.

Iskusni 54-godišnji stručnjak će s Napolijem potpisati trogodišnji ugovor. Detalji ugovora nisu poznati, ali je, po informacijama iz Italije, Conte dobio sve što je tražio.

Podsjetimo, Conte je trenersku karijeru počeo u Arezzu. Vodio je potom Bari, Atalantu i Sienu, da bi 2011. godine sjeo na klupu Juventusa i vratio je Staru damu u vrh italijanskog fudbala.

Oglasi

Bianconere je napustio zbog klupe reprezentacije Italije. Tamo se zadržao dvije godine, a zatim je radio po dvije sezone u Chelseaju, Interu i Tottenhamu.

Najveće trenerske uspjehe imao je s Juventusom. Sa Starom damom je uzeo tri titule prvaka Italije i dva Superkupa. Scudetto je uzeo i s Interom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dobar period imao je i u Chelseaju gdje je u sezoni 2016/2017 postao prvak Engleske, a godinu dana kasnije je osvojen FA Kup.

Napoli je njegovim angažmanom potvrdio velike ambicije u novoj sezoni nakon što su u protekloj kao branioci titule potpuno zakazali i osvojili su tek 10. mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti