Chelsea ne zna da završi posao od 120 miliona, ali zato zna Arsenal!
Nigerijski napadač ima želju da potpiše za Arsenal (Foto: EPA)

Osimhen želi u London, ali ne u Chelsea

Chelsea ne zna da završi posao od 120 miliona, ali zato zna Arsenal!

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea ne napreduje u pregovorima o dovođenju napadača Napolija Victora Osimhena, a to bi prema svemu sudeći mogao iskoristiti njihov gradski rival Arsenal.

Chelsea je ovog ljeta planirao u svoje redove dovesti nigerijskog napadača Victora Osimhena. Spremili su Plavci 120 miliona eura za usluge fudbalera Napolija, no pomaka u pregovorima između dvije strane za sada nema.

To namjerava iskoristiti njihov gradski rival Arsenal. Topnici su također pokazali interes za 25-godišnjeg napadača i on bi na kraju mogao završiti u sjevernom dijelu Londona.

"Pregovori između Napolija i Chelseaja o transferu Victora Osimhena nisu uznapredovali. Osimhen je zainteresovan za prelazak u Arsenal", navodi Gianluca Di Marzio.

Osimhen je prethodnih godina igrao vrhunski fudbal u dresu Napolija. Potpuno je opravdao uloženih 80 miliona eura i u Italiji se iskristalisao u jednog od najboljih napadača na svijetu.

Napoli je već odbijao ozbiljne ponude za njega. Ipak, on je odlučio kako je vrijeme za novi iskorak u karijeri i to je saopštio rukovodstvu kluba.

Oglasi

Italijanski tim je odlučio kako mu neće praviti problem u odlasku. Ipak, zainteresovani će na njihov račun morati uplatiti barem 120 miliona eura.

Odmah su se javili londonski klubovi. Chelsea je bio u prvom planu, no Arsenal bi im mogao pokvariti planove u ovom slučaju.

Nigerijac se ranije spominjao i kao potencijalno pojačanje PSG-a. Međutim, on želi na najveću moguću scenu i Premier liga je definitivno njegov izbor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Victor Osimhen je u dresu Napolija odigrao ukupno 133 utakmice i ima učinak od 76 golova i 18 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi