Antonio Conte se vraća na posao i preuzima italijanskog velikana?
Antonio Conte preuzima Napoli?

Napoli ga želi

Antonio Conte se vraća na posao i preuzima italijanskog velikana?

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Antonio Conte bez posla je od marta 2023. godine. Uskoro bi se mogao vratiti na posao i preuzeti italijanskog velikana.

Otkada je napustio Tottenham u martu 2023. godine, Antonio Conte je bez angažmana. Čini se da je dosta odmora i od naredne sezone će opet raditi.

Kako prenose mediji u Italiji, Antonio Conte mogao bi naslijediti Francesca Calzonu na klupi Napolija.

Francesco Calzona ugovor ima do kraja tekuće sezone te je jasno da će doći do promjene, a Antonio Conte je najozbiljniji kandidat za preuzimanje Napolija.

Spreman je, barem tako tvrde novinari Rai Sporta, ugovor na tri godine prema kojem bi Conte zarađivao šest i po miliona eura na godišnjem nivou.

Navodno je Antonio Conte vidio veliki potencijal u Napoliju. Uvjeren je da je samo mentalitet kriv za loše rezultate ove sezone nakon osvajanja titule prvaka Italije.

Oglasi

Podsjetimo, Antonio Conte je posljednji put u Italiji radio u sezoni 2020/21. kada je osvojio titulu s Interom koji je i ove sezone, nakon dvije godine pauze, prvak Italije.

Osim Tottenhama i Intera, u karijeri je vodio Chelsea, Italiju, Juventus, Sienu, Atalantu, Bari i Arezzo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najveće uspjehe napravio je s Juventusom. Bio je prvak Italije s ovim timom tri puta, a 2014. godine osvojio je i Superkup.

S Cheleseajem je osvojio englesku ligu i FA Cup, a sigurno da se pamti i plasman s Barijem u Seriju A 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi