Antonio Conte novi trener Intera!

Italijanski tim potvrdio

Antonio Conte novi trener Intera! · Zvanično

Midhat Šljivak

Antonio Conte novi je trener Intera.

Ono što se danima špekulisalo, rano jutros je dobilo svoju potvrdu, pa ćemo Contea u narednim godinama gledati na klupi Nerazzurra.

Ovaj 49-godišnji stručnjak poslu se vraća nakon godinu dana pauze. Posljednji posao je imao u Chelsaju, koji ga je otpustio nakon nešto lošije sezone koju je imao.

Na klupi tima sa Giuseppe Mezze Conte je zamijenio Luciana Spallettija, kojem je jučer uručen otkaz.

Pod vodstvom Spallettija Inter je prošle sezone završio na četvrtom mjestu Serije A i ostvaren je plasman u Ligu prvaka.

Ipak, rukovodstvo tima se odlučilo na promjene. Spallettiju je uručen otkaz, a na njegovo mjesto stiže Conte.

Antonio Conte se nakon tri godine vraća u italijanski fudbal. Prethodno je od 2014. do 2016. godine vodio reprezentaciju ove zemlje, ali mnogo više uspjeha je imao na klupskom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pod njegovim vodstvom je počela dominacija Juventusa u Seriji A. Vodio je Staru damu do tri naslova prvaka (2011-2014), a pored Stare dame radio je u još nekoliko ekipa.

Trenersku karijeru je započeo u Arezzu, a zatim je vodio još Bari, Atalantu i Sienu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi