Inter i Džeko su se dogovorili: Zašto Roma ne može da počne pregovore?

Prelazak u redove Nerazzurre je pitanje vremena

Inter i Džeko su se dogovorili: Zašto Roma ne može da počne pregovore?

A. Čaušević

Edin Džeko je na pragu prelaska u Inter. U to su ubijeđeni italijanski mediji koji svakodnevno donose detalje vezane za taj transfer.

Džeko će nakon četiri godine napustiti Romu. Vučica ga je posljednjih sedmica pokušala zadržati, ponuđeno mu je produženje ugovora koji ističe 2020. godine, ali Dijamant se zahvalio na tom prijedlogu.

Kapiten bh. reprezentacije je navodno dogovorio sve detalje s Interom. Naredne tri godine bi trebao biti stanovnik Milana te mamiti uzdahe i aplauze publike prisutne na tribinama kultnog stadiona Giuseppe Meazza.

Sarajlija će dobro i zarađivati igrajući za Nerazzurre, spominje se cifra od četiri miliona eura po sezoni. U taj iznos nisu uključeni bonusi.

Mnogi se pitaju što se čeka s realizacijom transfera kada je postignut dogovor između Intera i napadača? Odgovor na to je vrlo jednostavan. Roma nije riješila pitanje sportskog direktora.

Nakon što je početkom marta Monchi podnio ostavku tu funkciju je obnašao Federic Massara čiji je mandat istekao krajem sezone.

To znači da sportski direktor Intera Giuseppe Marotta praktično nema s kim da pregovara na drugoj strani zbog čega je Džekin prelazak u milanski klub još uvijek na čekanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Antonio Conte čije je imenovanje za novog trenera Intera pitanje dana ima jasan plan kada je Džeko u pitanju. Na raspolaganju ga želi imati već prvi dan priprema za novu sezonu.

Džeku u narednih 10-ak dana očekuju obaveze prema reprezentaciji BiH. Zmajevi 8. juna gostuju Finskoj, a tri dana kasnije Italiji. Iskusnom napadaču će sigurno biti prioritet što bolji rezultati našeg nacionalnog tima, a tek će onda razmišljati o novoj sredini.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TipsterXO
Da hoće u kakvoj zamjeni preć da gurbosi s Šugavice centa ne vide.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi