Antonio Conte preuzima Inter
(Foto. EPA)

Ugovor na četiri godine

Antonio Conte preuzima Inter

Midhat Šljivak

Antonio Conte se vraća trenerskom poslu.

Nakon godinu dana pauze italijanski stručnjak se vraća na klupu, a kao svoj novi tim je odabrao ekipu Intera.

Kako javlja Sky Sports, Conte je prihvatio ponudu Nerazzurra, sve je dogovoreno i uskoro se čeka zvanična potvrda iz milanskog tima.

Conte će sa Interom potpisati ugovor na četiri godine, a na klupi će zamijeniti Luciana Spallettija, koji odlazi nakon dvije godine provedene na klupi ovog tima.


"Presudit će projekat"

Iako je Conte konstantno bio tajnovit o izboru novog kluba, jasno je govorio kako će pravi projekat biti ono što će izabrati.

"Još uvijek ne znam koju ponudu ću prihvatiti. Odabrat ću tim sa projektom koji mi je uvjerljiv", govorio je Conte, iako mediji u Italiji smatraju kako se radi o završenoj stvari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Conte je u karijeri vodio Sienu, Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, reprezentaciju Italije i Chelsea.

Osvojio je Seriju B s Barijem, tri prvenstva Italije sa Starom damom, te Premiership i FA Kup sa londonskim Plavcima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Eto spalettija nazad u romu hahahahaahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi