Gazzetta dello Sport: Ko je u prednosti za Džekin potpis?

Prema svemu sudeći napušta Romu

Gazzetta dello Sport: Ko je u prednosti za Džekin potpis?

Admin Čaušević

Edinu Džeki bi večerašnji duel protiv Juventusa mogao biti posljednji okršaj s Bianconerima, barem u dresu Rome. 

Kapiten bh. reprezentacije je svoj prvi gol na Apeninima postigao upravo protiv Stare dame i od tada utakmice sa najdominantnijom ekipom Serije A doživljava na poseban način.

Džeki je ostalo da odradi još tri utakmice do kraja sezone nakon čega će prema svemu sudeći tokom ljetnog prijelaznog roka promijeniti sredinu.

Nakon West Hama i Intera posljednjih dana se za njegov potpis uključio i PSG, a prema pisanju Gazzette dello Sport popularni Dijamant je najbliže Nerazzurrima.

Prije eventualnog dovođenja Džeke pariški klub prvo mora prodati Edinsona Cavanija što bi značajno usporilo sam posao jer Urugvajac želi otići u klub gdje će približno zarađivati kao u PSG-u.

Na drugoj strani, Inter je spremio ponudu između 10 i 12 miiona eura, a u posao bi uključili i nekog mladog igrača kako bi stigao transfer dosegao vrijednost od 20 miliona koliko želi Roma.

Nerazzurri su na sličan način doveli Radju Nainggolana kada je osim novca u Rim stigao Nicolo Zaniolo koji je eksplodirao na Olimpicu.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine. U međuvremenu ostvario je nekoliko ličnih dostignuća. Bio je najbolji strijelac Serije A te je postao osmi na listi najboljih golgetera u historiji Vučice. Međutim, s rimskim klubom nije uspio osvojiti niti jedan trofej. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U januaru nuđen Juventusu 

Ono što se do sada nije znalo je da je Roma u januaru kapitena bh. reprezentacije ponudila Juventusu, ali je torinski tim odbio tu ponudu.

Prema pisanju lista Corriere di Torino Juventus je odbio prvu ponudu Rome, a nekoliko sedmica kasnije kada su Bianconeri tražili narednu destinaciju za Gonzala Higuaina Roma je ponovo nudila Džeku kao dio ponude, ali je Juventus ponovo odbio Romin prijedlog pa je Higuain završio u Chelseaju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Ja koliko sam cuo on ce u Ameriku,pa ce malo u Kinu,mozda i do Japana......a vi kako hocete.
1 1
Mele
Veliki klub, Evropa, veliki novac Kina, popularnost i manekenstvo Usa....izbor je lagan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi