Antonio Conte se vraća u Seriju A da sruši "svoj" Juventus?

Pregovori već traju

Antonio Conte se vraća u Seriju A da sruši "svoj" Juventus?

Italijanski Calciomercato piše da će Antonio Conte od sljedeće sezone ponovo raditi u domovini.

Navedeni izvor tvrdi da je Conte započeo pregovore sa Interom oko preuzimanja ovog kluba po završetku sezone, jer je već poprilično izvijesno da se Luciano Spalletti neće još dugo zadržati na Meazzi.

Istovremeno će Chelsea konačno prestati da plaća Contea zbog preranog raskida saradnje, pa će se steći svi potrebni uvjeti da sjajni 49-godišnji stručnjak krene s novim poslom.

Ključ u cijelom poslu je novi sportski direktor Intera Beppe Marotta, s kojim je Conte izuzetno uspješno sarađivao u Juventusu.

Upravo je Conte i započeo Juventusovu dominaciju u Seriji A 2012. godine, a danas je Stara dama veoma blizu osmog šampionskog naslova u nizu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sljedeće sezone ima plan da konačno prekine Juventusovu eru, a ako neko zna kako se osvajaju titule u Seriji A - onda je to definitivno Conte kojeg Nerazzurri žele dovesti na klupu.

Antonio Conte je tokom bogate karijere predvodio Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus i Chelsea, dok je dvije godine proveo radeći kao selektor Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
Tesko da ce ko juventus srusiti u italiji... pogotovo ne smrdljivi inter.....
0 5
Romario 77
lako je sa Juventusom uzeti titulu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi