Contea već 'predstavili' u novom klubu, a zatim je on stupio na scenu
Foto - EPA

Ništa od odlaska

Contea već 'predstavili' u novom klubu, a zatim je on stupio na scenu

M. Šljivak

Antonio Conte neće preuzeti ekipu Napolija iako su to brojni italijanski mediji objavili u prethodnih nekoliko sati. Iskusni 54-godišnji trener nema namjeru da prekine odmor s porodicom zbog novog posla.

Antonio Conte već je mjesecima bez posla nakon odlaska iz Tottenhama krajem marta. Iskusni stručnjak još uvijek nema namjeru da se vraća trenerskom poslu i odbacio je navode da preuzima Napoli, što su objavili brojni italijanski mediji.

On je navodno obavio pregovore s Aureliom De Laurentiisom o preuzimanju aktuelnog italijanskog šampiona od Rudija Garcije, no Conte je odlučio sam odbaciti sve te navode.

"Povezujem se s brojnim velikim klubovima, ali trenutno je moj jedini plan da sačekam pravu priliku i da uživam s porodicom", istakao je Conte.

54-godišnjak se u prethodnom periodu povezivao s brojnim klubovima među kojima je i Juventus. Često je na utakmicama Stare dame i mnogi su uvjereni da bi on mogao naslijediti Massimiliana Allegrija.

Napoli će s druge strane očigledno potražiti drugog trenera koji će sjesti na mjesto Rudija Garcije. Francuz nije zadovoljio u redovima italijanskog velikana i sve su šanse da će brzo otići.

Antonio Conte je bogatu trenersku karijeru počeo u Arezzu, potom je vodio Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, reprezentaciju Italije, Chelsea, Inter i Tottenham.

S Juventusom je imao nejviše uspjeha. Osvojio je tri šampionske titule, Scudetto je uzeo i s Interom, kao i Premier ligu s Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je nešto skromnije od očekivanog ušao u sezonu u kojoj brane titulu prvaka Italije. Tim s 'Maradone' je tek na petom mjestu Serije A s 14 bodova.

Vodeći AC Milan ima čak sedam bodova više, ali ono što je bitno je to da su Inter, Juventus i Fiorentina veoma blizu i razlika je još uvijek mala.

Top Komentari

vence
Ceka Manchester..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi