Chelsea mu ponudio novi ugovor, a oni ih šokirao svojim odgovorom

Želi novi izazov u karijeri

Chelsea mu ponudio novi ugovor, a oni ih šokirao svojim odgovorom

E. Čaušević

Chelsea je prošle sezone sve iznenadio osvajanjem Lige prvaka, a Plavci ove sezone žele nastaviti s osvajanjem trofeja.

Thomas Tuchel poručio je da je cilj da Chelsea postane prvak Evrope, ali da će londonski klub dati maksimum kako bi pokušali odbraniti trofej koji su osvojili u Ligi prvaka.

Chelsea je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja, ali sigurno da je najzvučnije dolazak Romelua Lukakua koji je na Stamford Bridge stigao za čak 115 miliona eura iz Intera.

U klubu rade i na tome da produže ugovore svojim prvotimcima, a nedavno su počeli pregovore s defanzivcem Antoniom Rudigerom koji ima ugovor do kraja ove sezone.

Međutim, engleski mediji prenose da je njemački defanzivac iznenadio čelnike kluba kada je odbio novi ugovor i poručio im da želi da napusti Chelsea jer vjeruje da je vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri.

Chelsea mu je ponudio poboljšan ugovor na još tri godine, ali je Rudiger to odbio što je iznenadilo čelnike kluba.

Navodno, njemački fudbaler bi već u januaru mogao da napusti klub kako bi Chelsea izbjegao opciju da na kraju sezone Rudiger ode bez obeštećenja kada mu istekne ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rudiger se nalazi na meti nekoliko klubova, a čini se da bi se mogao vratiti u Bundesligu i zaigrati u dresu Bayerna.

Za Chelsea to neće biti problem jer su Plavci odlučni da iz Seville dovedu Julesa Koundea koji je ovog ljeta bio na korak od Chelseaja, ali je ostao u Španiji. No, ukolko Rudiger napusti klub onda je izvjesno da će upravo Koundes biti njegova zamjena.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Bajern ili Real
3 0
user1614932756
Nece biti ni sjena ovog rudigera sto je sad jer je ovo tuchel napravio od njega,svi znaju kakav je to igrac bio prije tuchela rupcaga ziva
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije