Real Madrid mučio svoje navijače do sudijske nadoknade, a onda se 92. minuti ukazao Lucas!
FOTO: EPA

Sada je Real Madrid ponovo prvi na tabeli

Real Madrid mučio svoje navijače do sudijske nadoknade, a onda se 92. minuti ukazao Lucas!

E. Oštraković

Nakon što je Girona kiksala protiv Betisa, ekipa Real Madrida pobjedom protiv Alavesa mogla se vratiti na prvo mjesto. Igrači Real Madrida su to iskoristili, te su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0 i tako se vratili na prvo mjesto.

Bio je Real favorti na ovom susretu, ali odigrali su dosta slabu utakmicu za svoje standarde, a do pobjede su došli u sudijskoj nadoknadi.

Već u 2. minuti gosti su imali sjajnu priliku. Federico Valverde se našao oči u oči sa domćim golmanom koji je odbranio njegov udarac.

Iako je ta šansa nagovijestila dobru utakmicu navijači nisu vidjeli apsolutno ništa zanimljivo sve do 38. minute.

Tada se u šansi ponovo našao Valverde. Dobro je ponovo pokušao igrač Real Madrida, ali ponovo je kao pobjednik izašao golman Alavesa, Sivera.

Oglasi

To je bilo to kada je riječ o prilikama u prvom poluvremenu. Na startu drugog poluvremena sumnjiva situacija pred golom Real Madrida.

Činilo se da je Nacho igrao rukom u kaznenom prostoru, ali nije dosuđen jedanaesterac.

Samo pet minuta kasnije nakon žestokog starta direktan crveni karton dobio je upravo Nacho Fernandez.

Alaves uprkos činjenici da ima igrača više nije uspijevao da napravi ozbiljniju šansu, ali zato jeste Real Madrid sa igračem manje.

Rodrygo je u 75. minuti napravio sjajan solo prodor i dobro je šutirao, ali lopta je otišla malo pored gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajnu priliku da donese pobjedu Real Madridu imao je upravo Rodrygo u 84. minuti ali se ponovo istakao golman domaće ekipe.

Ipak, u 92. minuti nakon asistencije Kroosa gol za veoma važna tri boda postiže Lucas i tako vraća Real Madrid na prvo mjesto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ne moze nam ni sudija nista, crknite dusmaniii, Vamos Real !
4 3
user1620593935
Penal Madrid je najvece smece od kluba ikad. Nikad nista bez sudaca
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi