"Ko mi je uzor? Jasno je, pa on je čudovište na terenu"

Novi igrač Reala odabrao

"Ko mi je uzor? Jasno je, pa on je čudovište na terenu"

Eldar Ganibegović

Antonio Rudiger najveće je pojačanje za odbranu Real Madrida ovog ljeta.

Stigao je kao slobodan igrač nakon što je napustio Chelsea. 

Potpisao je ugovor na četiri sezone s Real Madridom, gdje je na njegovom dolasku insistirao trener Carlo Ancelotti.

Upitan ko je fudbaler koji ga najviše inspiriše, Rudiger je dao iznenađujući odgovor. Novi defanzivac Real Madrida odabrao je Pepea, igrača koji je igrao na Santiago Bernabeuu između 2007. i 2017. godine.

"Imam mnogo igrača koje preferiram, ali da moram odabrati jednog, rekao bih Pepe. On ima neke karakteristike koje volim. On je čudovište na terenu", rekao je Antonio Rudiger za AS.com.

Sa 39 godina Pepe trenutno igra za Porto. U 10 godina provedenih u Real Madridu, portugalski stoper skupio je 334 utakmice, postigao 15 golova i dodao 20 asistencija, te osvojio sve što se moglo osvojiti.

Podsjetimo, na predstavljanju u Realu Rudiger se propisno dodvoravao navijačima Kraljeva.

"Impresivno ih je vidjeti jer gledanje tih trofeja na prvi pogled pokazuje šta je cilj Reala, to je pobjeda", poručio je Rudiger.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad se igralo finale protiv Liverpoola već sam znao da ću potpisati za Real tako da sam navijao za Real."

"Postojao je i interes Barcelone, ali rekao sam svom agentu ili Real ili niko drugi", dodao je Nijemac koji je odabrao broj 22.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NEUTRAL
Hajde Dzeko jos samo ti falis ! IGRAČINO !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi