Fudbaler Reala otvorio Instagram profil, prvo se javio na bosanskom jeziku uz čuvenog Bosanca!

Veliki prijatelji

Fudbaler Reala otvorio Instagram profil, prvo se javio na bosanskom jeziku uz čuvenog Bosanca!

Admin Čaušević

Ugledna Marca odlučila je da zarovi u Instagram profile igrača Real Madrida, a jedna objava je privukla posebnu pažnju, posebno interesantnu za bh. javnost jer se na njoj nalazi i čuveni bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Ko zna gdje bi bio kraj Vedadu Ibiševiću da nije došlo do nezgodne povrede koljena u momentu kada je bio najbolji strijelac Bundeslige, ali bez obzira na sve popularni Vedator je imao vrhunsku karijeru.

Svoj najbolji fudbal igrao je u Hoffenheimu, a možda bi i završio u Realu da nije stradalao koljeno u sezoni 2008/2009 što je imalo značajno utjecaja na njegovu karijeru.

Igrao je Vedo poslije uglavnom u Njemačkoj. Jedno vrijeme je bio i Stuttgarta gdje je s njim tada svlačionicu dijelio perspektivni defanzivac Antonio Rudiger.

Zanimljivo da je Rudiger svoju prvu Instagram objavu posvetio upravo Ibiševiću. Bilo je to na Mundijalu 2014. godine kada je Ibiševića zabio Argentini na Mundijalu u Brazilu.

Oglasi

Njemački defanzivac je tada upotrijebio riječ "brate" na bosanskom jeziku, termin koji je u međuvremenu postao zaštitni znak ne samo Bosanaca već većine igrača sa "ex-yu" prostora koji igraju u inostranstvu.

Prva objava Rudigera na Instagramu

"Odlično obavljeno, brate! Ušao si u historiju sa prvim golom za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu", naveo je Rudiger.

U međuvremenu Ibišević se penzionisao i posvetio se trenerskim vodama, dok je Rudiger postao štoper svjetske klase.

Nakon niza odličnih sezona u Romi gdje je igrao sa Edinom Džekom, prešao je u Chelsea, a nakon toga je stigao i u Real Madrid.

Ibišević opet u SAD-u

Kao što je poznato Ibišević je jedan dio djetinjstva proveo u američkom gradu St. Louisu, a nedavno se poslije skoro dvije decenije ponovo vratio u SAD.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Proslavljeni bh. golgeter je postao član stručnočno štaba New York Red Bullsa gdje ga je pozvao njegov saradnik iz Herthe Sandro Schwartz.

Odmah čim je okačio kopačke o klin Ibišević je počeo raditi kao pomoćni trener u berlinskoj Staroj dami, a sada ga preko bare čekaju novi izazovi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zfc
S'o bi rekli susjedi, prijelomna vijest.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi