Arne Slot dolazi i kesa se odmah odrješava: 100 miliona eura za veliko pojačanje Liverpoola

Silva na Anfieldu?

Arne Slot dolazi i kesa se odmah odrješava: 100 miliona eura za veliko pojačanje Liverpoola

Eldar Ganibegović

Liverpool će u novu sezonu ući s novim trenerom, Arneom Slotom, koji je spreman potrošiti 100 miliona eura za jednog igrača.

Nova era na Anfieldu počinje. Jurgen Klopp odlazi, a velikana s Anfielda preuzima Arne Slot. 

Već je potvrđeno kako će nizozemski trener doći na klupu Redsa, a već radi na spremanju liste želja za ljetni prijelazni rok.

Prvo ime na njegovoj listi je 20-godišnji stoper Benfice, Antonio Silva, za kojeg je spreman masno da plati.

Treba svakako spomenuti da Liverpool nije jedini koji je u Antoniju Silvi vidio veliki potencijal, pa će Redsi imati i ogromnu konkurenciju u namjeri da ga dovedu.

Manchester United i Arsenal su također zapikali ovog dečka i engleski mediji nagađaju da se neki od ova dva tima možda već i dogovorio s Benficom.

Veliki problem pravi i odštetna klauzula koju Antonio Silva ima u svom ugovoru, a koja iznosi 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da Liverpoolu nije problem ni to, te da Arne Slot po svaku cijenu želi da vidi mladog Portugalca u redovima svoje nove ekipe.

Ove je sezone Silva bio jedan od najstandardnijih igrača u Benfici. Upisao je 50 nastupa i postigao dva gola. Ugovor s timom iz Lisabona ima do ljeta 2027. godine, pa će tako Benfica imati vrlo povoljnu poziciju u pregovorima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnaH
Samo stari, i ti si nepismen ...mislim hajde sto mi pisemo Kommentare,pa greska ovo ono...Ali vi novinari pisete clanke,izvjestavate i u svakom textu ,naslovu itd. 40 gresaka...Gdje ti samo pronalazis te izraze "odrjesava" itd...pa de molim te procitaj svoje naslove i clanke pa vidi jesi li normalaan ikako..uzas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi