Maguireu svanulo, ima neko gori: Rudiger protiv Japana pokazao neviđeni defanzivni "mehanizam"

Nijemci su se obrukali

Maguireu svanulo, ima neko gori: Rudiger protiv Japana pokazao neviđeni defanzivni "mehanizam"

Admin Čaušević

Snimak bizarnih pokušaja Antonija Rudigera da spriječi Japan da postigne treći gol Njemačkoj postala je viralna na društvenim mrežama. Defanzivac Real Madrida odigrao je punih 90 minuta dok su četverostruki svjetski prvaci doživjeli šokantan poraz od 4:1 na domaćem terenu u subotu navečer.

Junya Ito doveo je Japan u vodstvo od 1:0 u 11. minuti na Volkswagen Areni u Wolfsburgu, da bi Leroy Sane nedugo zatim vratio stvari na početak.

Međutim, nekoliko minuta nakon toga Japan je vratio prednost od jednog gola kada je Ayase Ueda iz blizine skrenuo loptu pored Marc-Andre ter Stegena koji mijenja povrijeđenog Manuela Neuera

Njemačka nije uspjela izjednačiti i umjesto toga primila je još dva gola malo prije kraja. Takefusa Kubo, krilni napadač koji je ranije bio član Real Madrida, a sada igra za Real Sociedad, iskoristio je užasne propuste njemačke odbrane prije nego što je Takumu Asana jednostavno ubacio u mrežu.

Kubo je potom upisao svoju drugu asistenciju večeri nekoliko trenutaka kasnije, jer je Tanaku zabio glavom pored očajnog Ter Stegena.

Oglasi

Ovo je bez sumnje bio ponižavajući poraz Njemačke, čiji se trener Hansi Flick sada nalazi pod ozbiljnim pritiskom.

Utakmicu je obilježila i sumnjiva odbrana Antonija Rudigera. Iskusni defanzivac neobjašnjivo je odgodio sprint nakon što je njegov saigrač Robin Gosens ostao bez lopte.

Kubo se brzo lansirao prema protivničkoj polovini, ali Rudiger je mirno stajao i gledao nekoliko sekundi te tek zatim počeo trčati.

Bivši defanzivac Chelseaja na kraju je potrčao, ali bezvoljno. Živahni Kubo ubacio je loptu Asanu da loptu pospremi u nebranjenu mrežu.

Snimak je potom postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi fudblaski fanovi su se pitali šta je zapravo Rudiger radio.

Dok neki vjeruju da je iscrpljenost kriva za čudan incident, drugi vjeruju da je Rudigerova "izuzetno sumnjiva" odbrana jasan dokaz da njemačke zvijezde više ne igraju za selektora Hansija Flick i žele da bivši trener Bayerna napusti kormilo.

Top Komentari

sick_boy
I naravno hejter Reala uvaljuje rudigera.... 90min igrac 30m ispred greskom saigraca i trebo se razgulit...
1 0
KB9
Moze li jos koja objava naravno losa protiv Real Madrida futavici jedni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi