Gospodin Pogrešni se vraća na veliku scenu - u nedjelju će svi pratiti ono što će raditi

Ovaj put ne smije zabrljati

Gospodin Pogrešni se vraća na veliku scenu - u nedjelju će svi pratiti ono što će raditi

Edmir Škorić

Svoju "kaznu" je odradio i sad se vraća na veliku scenu, a prvi pravi ispit imat će već za vikend.

Anthony Taylor važi za jednog od najboljih engleskih sudija, ali zbog određenih propusta Englezi su ga iz Premier lige prebacili u Championship.

Konkretno, Taylor je napravio veliku pogrešku na utakmici Newcastlea i Woolverhamptona, kada je dosudio nepostojeći penal za Svrake.

Na Otoku se danima pričalo o onome što je uradio Taylor, pa ga je PGMOL skinuo sa svoje liste premierligaških sudija, te je morao da sudi u jednom rangu niže, a ni tamo se nije proslavio, naročito ne minulog vikenda...

Sudio je utakmicu Prestona i Coventryja, te je upleten u kontroverzu nakon penala koejg je dosudio Prestonu.

Oglasi

Ipak, tijelo zaduženo za suđenje u Britaniji zadovoljno je učinkom Taylora, zbog čega je dobio priliku da se vrati u Premier ligu i to ne bilo gdje, nego da sudi utakmicu Chelseaja i Manchester Cityja u nedjelju na Stamford Bridgeu.

Taylor je jedan od najprepoznatljivijih sudija u Premier ligi nakon što je preuzeo kontrolu nad nekim od najvećih utakmica u fudbalu. Njegov životopis uključuje finale Liga kupa, finale Lige Evrope, finale play-offa Championshipa i dva finala FA kupa .

Ovaj 45-godišnji sudija i večeras je na velikom ispitu, budući da će suditi duel Lige prvaka između Real Sociedada i Benfice.

Utakmica Chelseaja i Cityja bit će jako važna, gosti se bore za titulu, a Chelsea konačno počeo da igra nakon što je sa 4:1 pobijedio Tottenham u ponedjeljak, doduše sa dva igrača više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta utakmica je takođe izazvala haos na Otoku. VAR je "bezbroj" puta provjeravao situacije, tri poništena gola, dva isključenja za domaće...

Sjetite se nedavne utakmice Newcastlea i Arsenala (1:0) i gola domaćih koji je izazvao kontroverze, a trener Topnika Mikel Arteta otvoreno napao sudije i VAR uposlenike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije