Umjesto na teren, ide na tribine Camp Noua: Greškom izostavili glavnog igrača za duele Lige prvaka!

Da li je to samo greška?

Umjesto na teren, ide na tribine Camp Noua: Greškom izostavili glavnog igrača za duele Lige prvaka!

Edmir Škorić
Teme:

Administrativna greška dovela je do toga da će jedan od klubova debitanata u Ligi prvaka prvu utakmicu igrati bez svog najboljeg igrača.

Grupna faza Lige prvaka počeće u drugoj polovini septembra, odnosno narednog utorka i srijede igraju se utakmice 1. kola.

Španski prvak Barcelona izvučena je iz prvog pota i smještena je u grupu H sa Portom, Šahtarom iz Donjecka i Royal Antverpenom.

Belgijanci su apsolutni debitanti u ovom takmičenju, koji su izborili promociju nakon baraža, nakon dvomeča sa AEK-om iz Atine. Već na startu Antwerpen čeka najteži izazov je odmah igraju s Barcelonom.

Antwerpov trener je Mark van Bommel, koji je u sezoni 2005/06 nosio katalonski dres, a sada će protiv bivšeg kluba krenuti bez svoje prve violine.

Oglasi

U prvoj polovini septembra, klubovi koji učestvuju u grupnoj fazi evropskih kupova bili su u obavezi da prijave svoje timove u UEFA.

Učinio je to i belgijski tim, ali ispostavilo se da greškom nije prijavio jednog od svojih ključnih igrača za takmičenje. Govorimo o Amerikancu Samu Vinesu. Zamijenio ga je Bjoern Engels, koji je bio povrijeđen više od godinu dana. Belgijski mediji pišu o "administrativnoj grešci" nacionalnog šampiona.

"Nismo to uradili kako treba. Vines je bio na originalnoj listi. Napravili smo grešku koja se ne može ispraviti. Svi žele da igraju Ligu prvaka, zato je Sem razočaran", rekao je Van Bommel.

Američki novinari izvještavaju da je Vines "zapanjen i nevjerovatno razočaran". Vines je trenutno na rehabilitaciji od povrede i očekuje se da će se vratiti u akciju za nekoliko sedmica, pod normalnim okolnostima na kraju grupne faze Lige prvaka (u kojoj naravno neće igrati).

On je 2021. godine stigao u Antverpen iz Colorado Rapidsa za 1,8 miliona eura. Do sada je za Belgijance odigrao 55 utakmica i postigao dva gola uz dvije asistencije. Uz to, odigrao je devet utakmica za reprezentaciju SAD-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

24-godišnji lijevi bek će tako putem TV ekrana ili sa tribina posmatrati mečeve svog tima u Ligi prvaka. S obzirom da je povrijeđen, neki zli jezici reći će da je klub svjesno "napravio grešku". Kako god, Vinesa nema među prijavljenima za grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Barcelona i Antwerp svoj meč igraju u utorak od 21 sat. Suludo je govoriti ko će biti favorit u ovom meču, iako će naravno gosti učiniti sve da ostave što bolji dojam i da možda na startu iznenade jednog od favorita za sami trofej u Ligi prvaka.

Top Komentari

broj6
Na tribine Camp Noua mogu samo radnici koji ga renoviraju. Jeftin pokusaj klik bejta a ne znas ni da Barca igra na Olimpijskom stadionu ovu sezonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi