Apenini se "tresu" zbog termina velikog derbija

Lega Calcio izdala saopštenje

Apenini se "tresu" zbog termina velikog derbija

A. Čaušević

Sezona Serije A ulazi u završnicu. Juventus je praktično osigurao titulu prvaka Italije, dok će se velika borba voditi za mjesta koja vode u Ligu prvaka i Evropa ligu. 

Lega Calcio, odnosno organizacija koja upravlja Serijom A i Serijom B je prije nekoliko dana odredila termine mečeva od 34. do 37. kola, a jedan je izazvao burne reakcije.

Naime, torinski derbi između Juventusa i Torina bi se trebao igrati 4. maja, na dan kada Torino obilježava 70. godina od tragične avionske nesreće poznate kao Superga kada je nastradao kompletan tim popularnih Bikova.

Rukovodstvo i pristalice Torina su jasno poručile da ne žele igrati na taj dan, pa je i Lega Calcio morala reagovati sa zvaničnim saopštenjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Lege calcio su poručili kako će termin meča zavisiti od Juventusovog puta u Ligi prvaka. Ukoliko Bianconeri izbace Ajax, onda bi se utakmice vjerovatno pomjerila za dan ranije, a ako se to ne desi onda će se tražiti naredni slobodan termin u kalendaru s tim da se obrati pažnja na regularnost takmičenja jer se Torino bori za UEFA takmičenja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi