Na treningu na koljena baca Modrića i ekipu, dođe meč i nema ga ni na mapi: On je tempirana bomba
Mladog fudbalera nema nigdje

Arda ne igra

Na treningu na koljena baca Modrića i ekipu, dođe meč i nema ga ni na mapi: On je tempirana bomba

Midhat Šljivak

Mladi turski fudbaler Arda Guler (18) očigledno ove sezone nije u ozbiljnim planovima Carla Ancelottija. Iako ga trener Real Madrida konstantno hvali zbog zalaganja na treningu, gdje često baca zvijezde na koljena, Guler skoro da ne igra utakmice.

Arda Guler je prošlog ljeta stigao u Real Madrid. Kraljevi su za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope izdvojili 20 miliona eura i po njegovom dolasku su najavljivane velike stvari.

18-godišnjak je međutim imao ozbiljne probleme s povredama, pa je mjesecima čekao na zvanični debi. Upisao ga je početkom godine u utakmici Kupa kralja protiv Arandine i odradio je vrhunski meč.

Međutim, nakon toga je nestao i Carlo Ancelotti mu u proteklih mjesec dana nije dao pravu šansu za igru.

Krajem januara dobio je samo devet minuta u prvenstvu protiv Las Palmasa. To mu je bio debi u La Ligi, a prethodno je igrao osam minuta u polufilanu španskog Superkupa s Atleticom.

Oglasi

Na treningu Arda baca na koljena prvotimce Reala. Gotovo da nema igrača kojeg nije bacio na koljena, driblao ili odigrao neki vrhunski potez, no to mu za sada ne donosi nikakvu prednost kod Carla Ancelottija.

Turčin će očigledno još čekati na pravu priliku. Iako mu je 18 sigurno je očekivao da će još igrati. Očekivanja u Turskoj su velika, a to razumije i Carlo Ancelotti i zna da je 'mali' tempirana bomba.

"Potpuno razumijem pritisak pod kojim se nalazi Arda. Čitava država Turska stoji iza njega i svi ga žele vidjeti kako igra za Real Madrid. Ali, ovom dečku je samo 18 godina i njegovo vrijeme tek dolazi", jasan je Carlo Ancelotti.

Za sada u veznom redu prednost imaju stariji fudbaleri. Ipak, s radom i trudom kojeg pokazuje na treninzima turski reprezentativac će sigurno kad-tad dobiti šansu za igru.

Oglasi

Luka Modrić obavio poziv koji je riješio sve

Luka Modrić navodno je obavio poziv koji je presudio da Arda Guler odabere Real Madrid ispred Barcelone. Otkrio je to djed mladog fudbalera.

Hrvatski fudbaler mu je navodno saopštio kako odlazi na kraju sezone i da mu ostavlja dres s brojem 10. Arda tvrdi da djed ne govori istinu.

"Modrić je pozvao Ardu i rekao mu je: 'Ja odlazim u penziju za godinu dana i 'desetka' će biti tvoja", objasnio je djed nove zvijezde Real Madrida, ali Arda kao da je morao ove riječi da demantuje, pa je kratko na press konferenciji rekao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arda Guler grije klupu Reala (Foto: EPA)

"Luka Modrić i broj 10? Ne, nije mi ništa rekao", poručio je Arda.

Turski fudbaler čeka svoju šansu. Pokazao je da je istinski majstor i ako ne bude povreda pred njim je zaista svijetla budućnost.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije