Rolerkoster emocija u srcu Arde Gulera: Ancelotti ga klupirao mjesec i po, sada mu opet daje nadu

Pred kraj sezone

Rolerkoster emocija u srcu Arde Gulera: Ancelotti ga klupirao mjesec i po, sada mu opet daje nadu

Eldar Ganibegović

Arda Guler je na velika vrata došao u Real Madrid, no prvu sezonu neće pamtiti po lijepom. Nakon svega što je prošao, već skoro mjesec i po nije igrao, no Carlo Ancelotti mu sada opet daje nadu.

Dvadeset miliona eura je Real Madrid platio Fenerbahceu prošlog ljeta za usluge mladog Arde Gulera. Turski Messi, kako ga zovu u rodnoj zemlji.

Povrede su ga spriječile da debituje kada se očekivalo, no uspio je skupiti određeni broj minuta, tačniije samo 196 na 14 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Klupiran je na posljednjih pet utakmica, dvije u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja, te tri u ligi, redom protiv Bilbaa, Mallorce i Barcelone.

Posljednji put je igrao 26. marta u porazu Turske od Austrije (6:1) u prijateljskoj utakmici, a posljednji put je minute u dresu Reala dobio 16. marta kada je igrao posljednjih šest minuta protiv Osasune.

Jasno je da nikako ne može da bude zadovoljan i da je frustracija velika. Sada mu Carlo Ancelotti ponovo daje nadu.

Oglasi

Nakon 3:2 pobjede u El Clasicu protiv Barcelone jasno je da će Real Madrid postati novi prvak Španije. Kako se sezona bliži kraju sve više će šansu dobijati igrači s klupe, pa tako i Arda Guler.

Itekako je to i logično, jer Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka i moći će imati taj luksuz da odmara glavne igrače pred duele s Bayernom u polufinalu, kao i za eventualno finale.

Što se Arde Gulera tiče, španski novinari često pitanju za njega. Carlo Ancelotti sada je opet govorio o njemu i dao mu nadu da će dobiti još neki minut do kraja sezone.

"Arda Guler se osjeća jako dobro i spreman je, zaslužuje više prilika i šansi da igra. Može da bude poslan na teren što je pre moguće, dat ću više minuta Ardi", istakao je trener Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni meč Real Madrid igra već večeras. Gostuje kod Real Sociedada u okviru 33. kola Primere i vidjet ćemo da li će Guler ikako igrati. Teško ga je očekivati od prve minute, to je sigurno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Klupirao!? E majku vam bre ebem i naslovima i dnovinarima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi