Real Madrid mu ispunjava želje, ali najteži posao na ljeto ima Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti mora ubijediti Ardu Gulera da na ljeto ode na posudbu.

Problem je mladi Turčin

Real Madrid mu ispunjava želje, ali najteži posao na ljeto ima Carlo Ancelotti

Eldar Ganibegović

Real Madrid radi sve da ispuni želje Carlu Ancelottiju kao treneru slavnog kluba, ali italijanski stručnjak će na ljeto također imati težak, možda i najteži zadatak kada je ljetni prijelazni rok u pitanju.

Mnogo je posla pred Real Madridom kada je ljetni prijelazni rok u pitanju. Braća Kylian i Ethan Mbappe doći će iz PSG-a besplatno, ali daleko od toga da je to sav posao koji je pred čelnicima Kraljeva.

Nekim igračima ističu ugovori. Morat će biti odlučeno kome će se ponuditi novi, a kome će se zahvaliti na saradnji.

Tu su i neki perspektivni igrači koji trenutno ne dobijaju previše minuta na terenu. U prvom redu se misli na Ardu Gulera koji je ljetos stigao za 20 miliona eura iz Fenerbahčea.

Arda Guler ide na posudbu, Carlo Ancelotti mora "prelomiti"

Nakon što su 19-godišnjakov debi odgodile brojne promjene, nakon što se on desio, Carlo Ancelotti mu nije davao previše prostora za igru.

Nastupio je mladi Turčin na samo pet utakmica ove sezone. Skupio je 92 minute što je jedva jedna cijela utakmica kada sve saberemo.

Oglasi

Stoga se čini da je najbolja opcija za njega da ode na posudbu kako bi se razvijao i igrao. No, veliki će zadatak biti pred Ancelottijem da ga u to ubijedi.

Pred utakmicu s Valencijom u Primeri, na press konferenciji Real Madrida je jedna od tema bio i Arda Guler. Carlo Ancelotti se slaže da mora igrati, ali...

"Mislim da mlad igrač poput njega da bi napredovao mora igrati da pokaže svoju kvalitetu, to se kosi sa zahtjevima momčadi i kluba. Zato moramo biti strpljivi. Razumijem da mora dobiti minutažu, ali to ne odgovara zahtjevima momčadi. Volio bih da navijači vide talent koji posjeduje", rekao je talijanski trener prije gostovanja na Mestalli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, za njegove usluge interes su pokazali AC Milan, Real Sociedad i još dva španska kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi