Za Kepu više nema mjesta na Bernabeuu, ali ni na Stamford Bridgeu - Pravi iznenađujući transfer
Kepa Arrizabalaga na ljeto u razmjeni ide u Valenciju?

Mogao bi na Mestallu

Za Kepu više nema mjesta na Bernabeuu, ali ni na Stamford Bridgeu - Pravi iznenađujući transfer

E. Ganibegović

Kepa Arrizabalaga je ljetos stigao u Real Madrid, no već sada se priča o promjeni njegove sredine. I ne, ne bi se vratio u Chelsea.

Nakon što je Thibaut Courtois pokidao ligamente Real Madrid je ljetos morao brzo da reaguje. Doveo je na posudbu Kepu Arrizabalagu koji je stigao iz Chelseaja.

Upisao je ukupno 18 nastupa na kojima je sedam puta sačuvao svoju mrežu, no nakon što se i on povrijedio mjesto prvog golmana preuzima Ukrajinac Andriy Lunin.

Kepa Arrizabalaga napušta Real Madrid, ali i Chelsea

Poslije svega toga, a uzimajući u obzir da će od aprila mjeseca Carlu Ancelottiju biti dostupan i Thibaut Courtois, čini se da će Kepa na ljeto napustiti Real Madrid, ali i Chelsea.

Ovaj golman ugovor s Chelseajem ima do ljeta 2025. godine, no londonski klub mogao bi da ga uključi u razmjenu s drugim španskim klubom, Valencijom.

Gruzijski golman Giorgi Mamardashvili želja je čelnika Chelseaja, barem ako je vjerovati onome što prenosi Central Defense.

Oglasi

Pomenuti čuvar mreže je procijenjen na 40 miliona eura, ali bi ga na Stamford Bridge pustili za pola tog iznosa, ako bi u suprotnom pravcu stigao Kepa Arrizabalaga.

Dakle, vrlo je izgledna opcija da Kepu naredne sezone gledamo na Mestalli. U Real Madridu i Chelseaju ne računaju previše na njega, dok bi Chelseaju mogao koristiti u razmjeni za golmana kojeg žele.

Podsjetimo, Kepa je dijete Bilbaoa. Igrao je još i za Basconiju, Ponferradinu i Valladolid na posudbama prije no što ga je 2018. godine klub prodao Chelseaju za vrtoglavih 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA-in Superkup i Evropsku ligu, dok je s Real Madridom ove sezone osvojio španski Superkup.

Kada je u pitanju nacionalni tim Španije za koji je nastupao 13 puta, 2023. godine je osvojio trofej u Ligi nacija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Nema od tog ništa...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi