Njegovo je u Realu završeno: Arda Guler napravio neoprostiv potez nakon utakmice protiv Seville

Ancelottiju se to sigurno neće svidjeti

Njegovo je u Realu završeno: Arda Guler napravio neoprostiv potez nakon utakmice protiv Seville

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Arda Guler ljetos je za 20 miliona eura stigao u Real Madrid iz Fenerbahčea, ali njegov transfer iz snova pretvorio se sada u noćnu moru i Turčin želi da se situacija što prije riješi.

Guler je ljetos imao skoro sve dogovoreno s Barcelonom, no kada se u priču uključio Real Madrid predomislio se i potpisao je za kraljevski klub.

No, dolaskom u Madrid počela je noćna mora za mladog Turčina koji je svoju prvu sezonu u klubu iz snova zamišljao na potpuno drugačiji način.

U prvom dijelu sezone uopšte nije igrao zbog učestalih problema s povredama, a sada kada je spreman za igru nema kod Carla Ancelottija status koji je očekivao.

Guler je od dolaska u kraljevski klub odigrao tek 92 minute čime uopšte nije zadovoljan što je sada odlučio jasno da pokaže.

Oglasi

Madridski AS piše da je nakon meča protiv Seville kada ga Ancelotti nije uveo u igru iako je on bio spreman za to za Gulera to bila kap koja je prelila čašu, te mladi Turčin se više nije mogao iskontrolisati.

On je bio vidno ljut i razočaran što ga je Ancelotti ponovo ponizio i čak je tražio sastanak s Florentinom Perezom.

AS navodi da je Guler rekao predsjedniku Real Madrida da se osjeća prevareno jer su ga ubijedili da dođe u kraljevski klub i da će imati priliku da igra, ali je shvatio da to obećanje ove sezone baš i neće biti ispunjeno.

Guler je priznao da ni s Ancelottijem nema baš najbolji odnos i da vjeruje da ga Italijan namjerno provocira svojim potezima.

Oglasi

On je jasno dao do znanja da želi dosta veću minutažu ili da ga na kraju sezone Real pusti da ide u neki drugi klub gdje će imati priliku da igra. Guleru je krivo što mu je sezona propala na neočekivan način jer je i sam vjerovao da će u Realu imati dosta više prilike za igru.

Također, Perezu je rekao da se nada da ga neigranje u Realu neće koštati poziva u reprezentaciju Turske za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta što bi za Gulera bio najteži mogući udarac nakon svega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da ni Ancelotti neće tek tako da promijeni njegov status, a činjenica da je išao kod Pereza da se žali mogla bi još samo gore da zakomplikuje Gulerov status u Real Madridu.

Ukoliko Ancelotti bude trener Kraljeva i iduće sezone onda uopšte neće biti iznenađenje ukoliko Gulera pošalju na posudbu, a posebno nakon što je išao kod predsjednika kluba kojem nije pričao baš lijepe stvari o svom treneru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Prerano došao u Real.Jednostavno u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.Nije loš igrač ali previše ograničen jednom nogom.
1 1
TurgutBayraktar
Trebo je u barcelony kao sto je i dogovorebo a ne uz adnui minut prevarise ih i onda u real A dobar igraç ne zeli shedeti na klupi dugo narocito jer ancelittu izgleda namjerno to radi e onda hebi ga nek komplenise tako da ide u drugi klub bolje za njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti