Argentina u strahu: Gaučosima bi mogla biti oduzeta titula prvaka svijeta?
FOTO: EPA

Deset mjeseci nakon fnala u Kataru

Argentina u strahu: Gaučosima bi mogla biti oduzeta titula prvaka svijeta?

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice stigla je informacija da je argentinski fudbaler Papu Gomez na neslavan način završio karijeru jer je bio pozitivan na doping testu u novembru prošle godine, prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Gomez tvrdi da je problem nastao nakon uzimanja sirupa za liječenje upale grla i da ima dokaz da je njegov sin ranije koristio, međutim nije ga to spasilo dvogodišnje suspenzije.

Ova situacija je i zabrinula Argetnince jer se sve desilo prije finala Mundijala u Kataru krajem prošle godine.

Prema propisima FIFA-,e ako su dva i više igrača pozitivni na doping testu oduzima se pobjeda ekipi.

Sada su u Argentini u strahu i pitaju se da li je još koji fudbaler uzimao pomenuti sirup osim Gomeza, odnosno da li su možda uzimali neke druge nedozvoljene supstance?

Oglasi

Papu Gomez nije igrao ni u prijateljskim utakmicama nakon Katara 2022. niti u četiri utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Pomenuti fudbaler je rekao da je uzeo jedini pomeuti sirup jer je morao regaovati preventivno da grlobolja ne bi bila još veća na dan same finalne utakmice.

Argentinski mediji spuštaju loptu i smiruju situaciju navodeći kako nema ni minimalne šanse da je još neki fudbaler Gaučosa bio pozitivan.

Iako je prošlo deset mjeseci u Argentini je iznenada nastala panika, a titulu prvaka svijeta su proslavili na nestvaran način na ulicama gradova.

Što se tiče Papu Gomeza, karijeru je počeo u Arsenal de Sarandiju, a zatim je išao u San Lorenzo, pa Catanija, Mestalist Harkiv, Atalanta, Sevilla, da bi ovog ljeta potpisao za Monzu, ali nije odigrao nijednu utakmicu.

Na kraju ipak udarac, mrlja i ružan način da se završi karijera koju je začinio osvajenjem titule prvaka svijeta.

Top Komentari

user1676631476
Onaj njihov golman je 100 posto bio na nekim drogama. Njega obavezno provjeriti. ?
2 1
ado1972
I treba je uzeti - ako ima pravde( a nema je), kao što oduzimaju u atletici . No, to se neće desiti. I kako tek da iscure ovakve informacije kroz godinu. Zar nisu mogle odmah po uzetom uzorku. Čitav svijet je u kolapsu i sve ovo oko nas je bazirano na nepravdi, a ne po zasluženom.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti