Ono što je Messi doživio u Limi "poništilo" je sve ono što se Ronaldu desilo u Zenici!

Dvojica najvećih ikad

Ono što je Messi doživio u Limi "poništilo" je sve ono što se Ronaldu desilo u Zenici!

Endin Čaušević

Lionel Messi oduševio je fudbalski svijet nevjerovatnom partijom na meču Perua i Argentina na kojem je zabio dva gola i "poništio" ono što je Cristiano Ronaldo napravio u Zenici. Na Bilinom polju su dvojica navijača čak utrčala na teren kako bi došli do Portugalca, ali to je ništa s onim što je Messi doživio u Limi.

Messi je protiv Perua u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zaigra od prve minute nakon što se u potpunosti oporavio od povrede, a kakav značaj on ima u ekipi Gaučosa se pokazalo i ovaj put.

Kapiten Argentine odigrao je još jednu nevjerovatnu utakmicu i najzaslužniji je što je njegov tim na kraju slavio sa 2:0, a oba gola Peruu postigao je upravo Messi.

Naravno, odmah se nastavila debata oko toga da li je bolji Messi ili Ronaldo koji je noć prije imao sjajnu predstavu u Zenici. No, priče o Ronaldu nisu dugo trajale jer je Messi uspio da ga nadmaši još jednom nestvarnom utakmicom.

Koliko daleko se ide u poređenju njih dvojice vidjelo se i ovaj put, a čak su se mnogi osvrnuli i na navijače koji su utrčali na teren u Zenici, odnosno Limi i poručili su da se i tu vidjelo ko je najboljih svih vremena.

Oglasi

Naime, dvojica bh. navijača su u ponedjeljak navečer utrčala na teren Bilinog polja. Jedan je odmah zaustavljen, dok je drugi uspio nekako da dođe do Ronalda i sve to snimi svojim telefonom.

Ronaldovi fanovi poručili su da to dokazuje kakvu popularnost ima CR, no ostali su bez riječi kada su vidjeli šta se naredne noći dešavalo u Limi gdje su igrali Peru i Argentina.

U jednom trenutku jedan od dječaka utrčao je na teren i krenuo ka Messiju i uspio je da ga zagrli prije nego što su stigli zaštitari. No, tek tada počela je ludnica.

Nakon toga u nekoliko sekundi utrčalo je još nekoliko navijača i nastala je totalna ludnica na terenu. Svaki od njih je imao isti cilj, a to je da što prije pokuša doći do Messija.

Oglasi

@clubhalconesarmy

Invasion al estadio nacional 😂 Perú vs Argentina (17/10/23) #viral #messi #argentina #peru #dibumartinez #eliminarorias2026

♬ sonido original - Club Halcones Army 🦅

Zaštitari su uspjeli nekako da se snađu i zaustave ih tik ispred Messija kojeg su štitili i saigrači kako se ne bi desio neki nepredviđen incident.

Naravno, to su Messijevi fanovi iskoristili i poručili da scene iz Zenice nisu ništa u poređenju s onim što je njihov idol doživio u Limi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, jedno je jasno, a to je da su Messi i Ronaldo još uvijek daleko ispred svih fudbalera iako više nisu na onoj najvećoj evropskoj sceni. To su scene iz Zenice i Lime najbolje pokazale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi