Argentina i Brazil remizirali na Monumentalu

Veliki derbi nije donio pobjednika

Argentina i Brazil remizirali na Monumentalu

Reprezentacije Argentine i Brazila su se sinoć nakon dugo vremena sastale u jednoj utakmici koja ima takmičarski karakter. Pobjednika na Monumentalu nije bilo, a meč je završen rezultatom 1:1.

Počelo je žestoko, jer je već u prvim minutama Argentina imala priliku povesti. U prilici je prvo bio Roncaglia, da bi potom domaći zaprijetili i nakon kornera, ali bezuspješno.

Igrao se 34. minut kada su Argentinci krunisali svoju bolju igru. Gonzalo Higuain je asistirao Ezequielu Lavezziju, koji je pogodio za veliko slavlje navijača u Buenos Airesu. Brazil je pokušao uzvratiti samo dvije minute kasnije, ali je Romero odbranio udarac Oliveire, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

Početkom drugog poluvremena, Banega pogađa stativu, da bi se u 58. stigla kazna. Douglas Costa je pogodio prečku, nakon čega se lopta odbila do Lime, koji je poravnao na 1:1 i postavio konačan rezultat utakmice.

Do kraja utakmice, vrijedi istaći i isključenje Davida Luiza, koji je u 87. minuti dobio crveni karton nakon prekršaja nad Biglijom.

Situacija u južnoameričkim situacijama nije bajna za Argentinu, koja je nakon tri odigrane utakmice na pretposljednjem, devetom na tabeli sa svega dva osvojena boda. Sa druge strane, Brazil je u nešto boljoj situaciji, jer se nalazi na četvrtom mjestu sa istto toliko bodova.

Kvalifikacije za SP:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Argentina - Brazil 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.