Kiša spriječila okršaj Gaučosa i Selecaa, Ekvador neumoljiv
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Kiša spriječila okršaj Gaučosa i Selecaa, Ekvador neumoljiv

Adnan Beganović

U okviru 3. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine odigrana su tri susreta, dok je onaj dugo očekivani, između Argentine i Brazila odgođen zbog loših vremenskih uslova.

Ekvador je pred svojim navijačima savladao Urugvaj (2:1), te se sa devet osvojenih bodova iz tri odigrana susreta učvrstio na 1. mjestu tabele. Caicedo je u 23. minuti doveo Ekvador do prednosti, a u 4. minuti nastavka Cavani je stvari vratio na početak. Međutim, radost gostiju trajala je samo deset minuta pošto je u 59. Martinez pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Do pobjede je stigla i Bolivija, koji je pred svojim navijačima nadigrala Venezuelu (4:2). Ramalo u 19., te Arce u 23. su Boliviji donijeli dva gola prednosti, a u 32. minuti Rondon je smanjio na 2:1. U sudijskojh nadoknadi prvog poluvremena Ramallo Boliviji vraća dva gola prednosti, a u 49. minuti Cardozo postiže pogodak za 4:1. Šest minuta kasnije Blanco je smanjio na 4:2.

U duelu Čilea i Kolumbije nije bilo pobjednika (1:1). Domaćča selekcija je u 45. minuti preko Vidala stigla do prednosti, no Kolumbijci su u drugom dijelu stigli do izjednačenja. Igrala se 68. minuta kada je mrežu Čilea pogodio James Rodriguez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.