Ovo više nema smisla: Napravili kovčeg, stavili Mbappeovu sliku i zapalili ga

Argentinci baš pretjeruju

Ovo više nema smisla: Napravili kovčeg, stavili Mbappeovu sliku i zapalili ga

Endin Čaušević

U Argentini već danima traje veliko slavlje nakon što je reprezentacija ove zemlje osvojila Svjetsko prvenstvu u Kataru, ali pojedini navijači Gaučosa otišli su baš predaleko s provokacijama i uvredama na račun Kyliana Mbappea.

Iz Buenos Airesa ovih dana mogli smo gledati zaista sjajne scene tokom slavlja titule prvaka svijeta, ali nažalost bilo je i onih ružnih strana koje su se sada našle u centru pažnje svjetske javnosti.

Pojedini igrači Argentine nisu se libili nakon finala da provociraju Francuze, a to se posebno odnosilo na Mbappea kojeg zaista nisu štedili.

U tim provokacijama vođa je bio golman Emiliano Martinez kojem je Mbappe u finalu zabio hat-trick što ga je očito itekako naljutilo, te je on odlučio da se osveti na svoj način nakon pobjede.

Njemu su se priključili i pojedini navijači Argentine koji su na razne načine provocirali napadača Francuske, ali sada su baš prešli svaku granicu.

Oglasi

Naime, na Twitteru se pojavio video na kojem se vidi kako su pojedini navijači Argentine od kartona napravili kovčeg, ali niko nije slutio šta će s njim da urade.

Oni su na taj kovčeg zalijepili sliku Mbappea i potom su ga zapalili, a ovaj video je zgrozio fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da su Argentinci skoro 40 godina čekali titulu prvaka svijeta i da je fudbal u toj zemlji iznad svega, te se očekivalo veliko slavlje, no treba se priznati da su s provokacijama i uvredama na račun Mbappea i igrača Francuske zaista pretjerali.

Top Komentari

denimen9
Dakle pored denacifikacije Hrvatske, planeta se mora pozabaviti i sa rasizmom u Argentini.
5 2
Ramo Legenda
Francuzi su od moje 10-te godine igrali 4 finala, 2 osvojili dva izgubili za dlaku na penale. Da su imali malo srece ni ova dva nebi izgubili a smrdljivi juznoamericki padavicari koji su na guzove dosli do finala i osvojili slave i vrijedjaju ljude na sve strane
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi