Svi su potrčali u Lautarov zagrljaj nakon pobjede osim Messija koji je znao ko je pravi junak!

Video koji je oduševio fudbalsku javnost

Svi su potrčali u Lautarov zagrljaj nakon pobjede osim Messija koji je znao ko je pravi junak!

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine plasirala su polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon nevjerovatne drame u sinoćnjem okršaju, a ponovo je u centru pažnje bio Lionel Messi koji je odigrao još jedan sjajan meč, ali nakon penala znao je i sam ko je sinoć bio najveći junak.

Messi igra fantastično na Svjetskom prvenstvu u Kataru i uspio je s Argentinom da se plasira među četiri najbolje reprezentacije, a nakon drame protiv Nizozemske sada Gaučose u polufinalu čeka okršaj protiv Hrvatske.

Argentinci su u nevjerovatnoj drami sinoć nakon penala uspjeli da pobijede selekciju Nizozemske i plasiraju se u polufinale, te su srčano proslavili ovu pobjedu sa svojim navijačima.

Tokom regularnog dijela meča Argentina je vodila sa 2:0 i činilo se da je tu sve riješeno, ali je potom Nizozemska u nevjerovatnom finišu preko Weghorsta zabila dva gola i izborila produžetke.

U produžecima nije bilo golova iako su Argentinci imali nekoliko sjajnih prilika, a drugog putnika u polufinale Mundijala saznali smo nakon penala.

Nizozemci su loše počeli penal seriju jer je Emiliano Martinez uspio da zaustavi udarce Van Dijka i Berghuisa, dok su s druge strane pogađali Messi, Paredes i Montiel.

Oglasi

Drama se vratila promašajem Enza Fernandeza, ali u odlučujućem penalu siguran s bijele tačke bio je Lautaro Martinez koji je pogodio mrežu Nizozemske i poslao je Gaučose među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Nakon što je Lautaro pogodio s bijele tačke svi igrači Argentine krenuli su u njegov zagrljaj kako bi proslavili još jednu veliku pobjedu, ali jedino Messi nije odmah potrčao ka napadaču Intera.

Navijači s tribina snimili su trenutak kada je Messi jedini potrčao ka golmanu Martinezu koji je bio junak Argentine u penal seriji, a kapiten mu je odlučio to pokazati potezom koji je sve oduševio.

Emiliano Martinez već nekoliko godina brani fantastično na golu Argentine i nakon odličnog izdanja na Copa Americi nastavio je u odličnoj formi da brani i na Mundijalu gdje je uz Messija jedan od najboljih pojedinaca u ovoj selekciji.

Oglasi

Naravno, Argentinci se nadaju da će njihova selekcija nakon 1986. godine konačno osvojiti zlatnu medalju, a to bi bila i kruna karijere za Lionela Messija kojem je ovo najvjerovatnije posljednji Mundijal.

Utakmica između Argentine i Hrvatske na rasporedu je 13. decembra s početkom u 20 sati na Lusail stadionu.

Gaučosi će imati priliku da se osvete Vatrenim za težak poraz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine kada ih je Hrvatska deklasirala u grupnoj fazi i pobijedila sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sigurno je da nas i u ovom okršaju očekuje pravi spektakl, a već su poznate i kvote za ovaj okršaj u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i zna se ko ima ulogu favorita u ovom polufinalnom meču. Kvote za susret Argentina - Hrvatska pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije