Reprezentacija ili bolnica? Favoriti Mundijala u velikim problemima

Povrijeđene glavne zvijezde

Reprezentacija ili bolnica? Favoriti Mundijala u velikim problemima

Eldar Ganibegović

Za nešto više od mjesec dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Jedan od glavnih favorita, viceprvak iz 2014. godine, ekipa Argentine, nalazi se u grupi s Poljskom, Meksikom i Saudijskom Arabijom i već sada ima dosta problema.

Naime, povrijeđene su glavne zvijezde, među kojima su Lionel Messi, Angel di Maria i Paulo Dybala.

Situacija Paula Dybale je najozbiljnija. Ovaj 28-godišnjak se povrijedio u posljednjoj utakmici Rome. Iskoristio je jedanaesterac i svojoj momčadi donio 2:1 pobjedu protiv Leccea, ali je dobio udarac i odmah je morao napustiti teren.

Njegova reakcija pokazala je da to nije dobro. Nije to krio Jose Mourinho koji je žestoko izjavio da Dybau ove godine nećemo vidjeti na travnjaku. 

Dybala je u ponedjeljak prošao potrebne pretrage koje su pokazale povredu kvadricepsa. Roma nije otkrila koliko dugo igrač neće moći igrati. Međutim, curi informacija u talijanskim medijima. Najoptimističnija je La Gazzetta dello Sport koja govori o pauzi od pet sedmice.

Oglasi

Najgori scenarij podrazumijeva liječenje od osam sedmica, što bi značilo da bi igrač potpuno izostao sa Svjetskog prvenstva. Sigurno je da do turnira više neće igrati za Romu. Dybala će se stoga boriti s vremenom.

Naravno, svi su zabrinuti za Messijevo stanje. Legendarni fudbaler nedavno je najavio da će mu to biti posljednje Svjetsko prvenstvo, a time i posljednja prilika da osvoji trofej koji mu toliko nedostaje u njegovojkarijeri.

Messi je prije nekoliko dana za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv Benfice dobio kontrakciju potkoljenice. Prve pretrage su pokazale da povreda nije ozbiljna i 35-godišnjak će pauzirati samo nekoliko dana. Međutim, nitko ne želi riskirati, a PSG je vrlo oprezan u pogledu situacije. Uostalom, Messi će na Svjetskom prvenstvu biti i ambasador kluba kojim upravlja Katar. 

U utorak se povrijedio i Angel Di Maria. Iskusni krilni napadač morao je napustiti teren nakon 24 minute utakmice Juventusa i Maccabija iz Haife.

Corriere dello Sport javlja da je Argentinac zadobio povredu tetive. Suprotno prvim pretpostavkama, povredanije teže prirode. Za regeneraciju će trebati oko tri sedmice. Ovaj 34-godišnjak stoga ne bi trebao brinuti za nastup na Svjetskom prvenstvu. Ovu informaciju potvrdio je i Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čini se da će se Leo Messi i Angel Di Maria moći relativno brzo oporaviti. Najveći problem Argentincima je Paulo Dybala. Za svu trojicu, glavni trener Lionel Scaloni mora brinuti hoće li njegovi puleni biti u pravoj formi na Svjetskom prvenstvu bez pravog ritma.

Top Komentari

axel42
Oni favoriti?? Oj al se ismija!
2 1
FudbalskiZnalac
Kome su oni favoriti, max osmina lol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti