Kada misle da ne može gore, za Juventus tada stignu užasne vijesti

Di Maria ponovo van terena

Kada misle da ne može gore, za Juventus tada stignu užasne vijesti

Esmer Oštraković

Juventus ove sezone igra zaista užasno u svim takmičenjima.

Potvrda toga je i poraz koji su sinoć doživili u okviru Lige prvaka na gostovanju kod Maccabi Haife, što je naljutilo sve navijače ovog tima.

Da stvar bude gora po Juventus, ovaj tim ima mnogo problema sa povredama, a u tome se najviše ističe Angel di Maria koji je kao veliko pojačanje stigao u ovaj klub.

On je u suzama napustio teren u prvom poluvremenu na utakmici koja je odigrana sinoć, a sada je poznat i stepen njegove povrede.

Sreća u nesreći je da povreda nije teže prirode, ali će Di Marija sasvim sigurno biti van terena barem tri sedmice.

To znači da je Juventus u problemu u narednim utakmicama, ali da se barem u Argentini mogu radovati jer će biti spreman za Svjetsko prvenstvo.

Tako će Juventus biti bez Di Marie protiv Torina, a zatim na gostovnju kod Benfice i u derbiju protiv Paris Saint-Germaina.

Osim te tri utakmice Argentinac će propustiti i utakmice sa Empolijem i Lecceom, a pitanje je da li će htjeti da rizikuje i da igra utakmicu protiv Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ta utakmica na rasporedu je 6. novembra, ali znamo da bi nastupom na toj utakmici itekako mogao rizikovati odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ostaje da vidimo koliko zapravo neće biti Di Marie, te postoji li šansa da se ranije od očekivanog vrati na teren.

Top Komentari

Edin Merlin
Doveli su ga povrijedjenog….!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi