Juventus donio konačnu odluku o Arkadiuszu Miliku

Posuđen je iz Marseillea

Juventus donio konačnu odluku o Arkadiuszu Miliku

E. Ganibegović

Juventus je donio konačnu odluku o sudbini Arkadiusza Milika kojeg je doveo na posudbu iz francuskog Marseillea.

Iako je na terenu to izborila, ekipa Juventusa neće igrati Ligu prvaka s obzirom na to da joj je oduzeto 10 bodova zbog finansijskih malverzacija.

Uprkos tome, čelnici Stare dame već razmišljaju o narednoj sezoni i igračkom kadru s kojim će ući u nju.

Važna odluka koju su trebali donijeti jeste ona o statusu Arkadiusza Milika, koji je u Torinu na posudbi iz francuskog Marseillea.

Italijanski mediji prenose kako je Juventus donio odluku da otkupi poljskog reprezentativca, te ćemo ga i naredne sezone gledati u crno-bijelom dresu.

Cijena koju je Marseille postavio je izuzetno niska, pa će italijanski velikan francuskom platiti samo sedam miliona eura.

Oglasi

Ovaj 29-godišnjak se ove sezone borio s brojnim povredama i krizama forme. U važnim trenucima, međutim, bio je dobra zamjena za Dušana Vlahovića.

Nastupio je na 37 utakmica, postigao devet golova i upisao jednu asistenciju. U Seriji A zabio je sedam puta, što ga čini drugim strijelcem tima.

Ukupno je italijanskoj Seriji A Milik već nastupio 118 puta i postigao 45 pogodaka, a većinu u dresu Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U karijeri je već promijenio veliki broj timova, pa je još igrao za Ajax, Bayer Leverkusen, Augsburg, Gornik Zabrze i Rozwoj Katowice. 

Za reprezentaciju Poljske je na 67 nastupa postigao 16 pogodaka, a dodao je i isto toliko asistencija. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti