Oduzeti bodovi nisu ništa, najgore za Juventus tek će uslijediti!

Nema kraja njihovim nevoljama

Oduzeti bodovi nisu ništa, najgore za Juventus tek će uslijediti!

E. Škorić

U ponedjeljak 22. maja donesena je konačna odluka o kazni Juventusu. Iako je prethodno Staroj dami bilo oduzeto 15 bodova zbog financijskih prevara, na kraju je odlučeno da će Juve ostati bez 10 bodova na tabeli Serije A.

Odluka je donesena neposredno prije utakmice Empoli - Juventus, koju je tim Maxa Allegrija izgubio sa 4:0 i tako ostao na sedmom mjestu dva kola prije kraja prvenstva, sa jako malim izgledima da se nađe u Ligi prvaka, pa i bilo kojem UEFA takmičenju.

Torinska ekipa je na pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Milanom, a ispred sebe ima Atalantu i Romu. Juventus bi u slučaju da ostane sedmi morao da se zadovolji Konferencijskom ligom, a ima ipak realne šanse da se nađe barem na pozicijama koje vode u Evropsku ligu, a koje trenutno drže Atalanta sa +2 i Roma sa jednim bodom više od Juventusa.

No, pitanje je da li će ikako Juve igrati u evropskim takmičenjima. UEFA najtrofejnijem italijanskom klubu prijeti izbacivanjem iz svojih takmičenja.

Prema "La Gazetta dello Sport", to će se dogoditi ako Juventus ne odustane od ideje sukreiranja Superlige. Podsjetimo, zajedno s Barcelonom i Real Madridom željeli su stvoriti alternativno evropsko takmičenje koje bi zasjenilo UEFA-inu Ligu prvaka.

"Kada budu sudjelovali u Superligi , bit će izvan Lige prvaka i ostalih takmičenja. To je problem za UEFA-u, ali i za druge klubove. Juventusova situacija nije samo pravna, nego i politička", piše Gazzetta.

Oglasi

Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin i njegovi saradnici iznenađeni su pasivnošću Juventusa. Spremni su sada da dodatno kazne Juventus tako što će mu uvesti zabranu nastupa u Evropi za najmanje jednu sezonu.

Kao da tim iz Torina već nije u velikim problemima. U slučaju da Juve ostane bez evropskih takmičenja, to će biti veliki udarac za ovaj tim.

U nikakvoj atmosferi Juventus dočekuje Milan u derbiju 37. kola, a onda će u posljednjem kolu u Udinama gostovati Udineseu, ali pravo je pitanje hoće li igrači Stare dame imati ikakvog motiva nakon svih dešavanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno su poput razbijene vojske djelovali u Empoliju, kada je objavljeno da im se oduzima 10 bodova. Nova UEFA-ina prijetnja samo će ih dodatno obeshrabriti, pa sada samo čekaju kraj sezone.

Vjeruje se da će dosta Juventusovih zvijezda potražiti novi klub, a pred upravom crno-bijelih biće puno posla. Razmišlja se o novom treneru, kandidat za to je bivši igrač Juventusa Igor Tudor, pošto Max Allegri nije napravio ništa vrijedno ostanka na još jednu sezonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi