Nevjerovatan broj promašaja Hrvatske u Jerevanu, ali jedan gol je odlučio meč
AP Photo/Darko Bandic

Pobjeda Vatrenih

Nevjerovatan broj promašaja Hrvatske u Jerevanu, ali jedan gol je odlučio meč

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je na gostovanju u Jerevanu selekciju Armenije s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić u 14. minuti.

Hrvatska je uz dosta muke došla do tri boda protiv Armenije. Slavili su Vatreni s minimalnih 1:0 pogotkom Andreja Kramarića, ali su se u ovom duelu itekako ispromašivali.

Gol odluke postignut je u 14. minuti. Kramarić koristi jednu loptu nakon prekida i šalje je u mrežu. Sudija Clement Turpan je prvobitno poništio gol zbog ofsajda, reagovao je VAR i na semaforu je bilo 1:0 za Hrvatsku.

Kontrolisao je tim Zlatka Dalića utakmicu u prvom dijelu. Armenci nisu napravili previše i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom Vatrenih od 1:0.

Nastavak meča donosi nevjerovatan broj promašaja Hrvatske. Na golu Armenije sjajan je bio Ognjen Čančarević i izluđivao je protivničke fudbalere.

Oglasi

Zaustavljao je 33-godišnji golman rođen u Srbiji dva puta Kramarića, potom Ivana Perišića, Sstanišić je promašio zicer i nevjerovatno je da lopte nije htjela u gol.

Sreća je bila da Armenci nisu previše moćni u fazi napada. Defanzivci hrvatske selekcije lagano su zaustavljali njihove pokušaje i domaći tim je ostao bez prave šanse za izjednačenje.

Na kraju je Hrvatska stigla do trijumfa i tri boda koji je lansiraju na prvo mjesto grupe s 10 bodova iz četiri utakmice. Isti broj bodova ima Turska iz pet mečeva, a Armenija je treća sa sedam.

Tim Zlatka Dalića kvalifikacije nastavlja duelima s Turskom 12. oktobra na domaćem terenu, a tri dana kasnije gostovat će Velsu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Armenija - Hrvatska 0:1

Top Komentari

plemic
šaljemo bilbiju daliću (kad ne valja kodri) i biće golova. kodro malo po malo gura bilbiju i druge napadaće u zapećak, kako bi sinćini osigurao mjesto u vrhu
3 0
pero98
Bravo Vatreni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti