Bosanci danas blistali u dresu Švedske - jedan kapiten i asistent, drugi zabio gol

Još uvijek nisu izgubljeni

Bosanci danas blistali u dresu Švedske - jedan kapiten i asistent, drugi zabio gol

E. Škorić

Švedska reprezentacija U21 slavila je na Gibraltaru sa 5:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švedska je bila veliki favorit i na kraju je ostvarila uvjerljivu pobjedu, što je moglo i da se očekuje.

Mlada švedska reprezentacija povela je golom Price u 21. minuti, a u 58. minuti Bardghji ne postiže gol s bijele tačke.

Potom švedski selektor pravi trostruku izmjenu, pa njegovi momci postižu još četiri gola i na kraju dolaze do visoke pobjede s kojom na najbolji način otvaraju kvalifikacije.

Kapiten U21 selekcije Švedske bio je još uvijek nesuđeni reprezentativac BiH Armin Gigović, koji je uz to asistirao za treći gol Ayariju, dok je starter bio i Emin Hasić, još jedan igrač bh. porijekla, koji je potom postigao gol.

Oglasi

[related]https://twitter.com/svenskfotboll/status/1670794486585098244[/related]

Gigović (20) je ranije već debitovao za A reprezentaciju Švedske u prijateljskom duelu protiv Islanda, dok je Hasić za sada igrao samo za mladu selekciju i još uvijek je u opticaju za nastupe u A reprezentaciji BiH, ako ikada to bude i želio.

Dvadesetogodišnjak je prošao sve omladinske selekcije skandinavske zemlje, ali nije poznato da li je do sada bio na radaru rukovodioca Nogometnog saveza BiH.

Hasić igra u mladom Lecceovom timu na poziciji štopera, a prema podacima Transfermakta posjeduje i bh. državljanstvo. Visok je 191 centimetar, a karijeru je počeo u švedskom Hackenu odakle je na početku 2022. godine prešao u Lecce.

Inače, Gigović također nije izgubljen jer nema zvaničan nastup za seniorsku selekciju Švedske, te se već neko vrijeme spominje u kontekst bh. selekcije. O njemu se dosta govorilo, ali selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić nije mu nikada uputio poziv.

Švedska je zemlja sa velikim brojem talentovanih igrača koji vode porijeklo iz BiH, dovoljno je spomenuti Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunića i Adija Nalića, koji su članovi A reprezentacije BiH.

Top Komentari

Drakula
Bravo momci. Svedska vam je dala sve bosna mala nista sto dalje od reprezentacije puna podrska.
2 6
Charliebrown
Ako im još ovu dvojicu uzmemo, nikad više Švedska neće za reprezentaciju zvati nijednog igraća porijeklom iz BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi