Armin Hodžić ponovo pogodio, njegov tim je lider na tabeli
Trenutak kada je Hodžić zatresao mrežu rivala

Drugi pogodak u tri meča nekadašnjeg člana Željezničara

Armin Hodžić ponovo pogodio, njegov tim je lider na tabeli

Samir Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac Armin Hodžić odlično se snašao u novoj sredini.

Naime, Hodžić je potpisao ove u zimskom prelaznom roku za litvanski Žalgiris i jučer je postigao svoj drugi pogodak, a njegov tim je lider na tabeli.

Žaligiris je jučer pred svojim navijačima ugostio ekipu Sialiua i slavio sigurnih 3:0. Poveli su domaći u 31. minuti kada se Hodžić odlično snalazi u šesnaestercu i trese mrežu gostiju (na video prilogu 1:00).

Posao su domaći završili u nastavku sa dva pogotka i tako se ponovo radovali.

Nikola Petković je pogodio u 67. minuti, a zatim isti igrač pogađa u 89.minuti za 3:0.

Petković je šansu dobio na početku drugog dijela umjesto Hodžića, te na kraju uz bh. internacionalca bio junak svog tima.

Oglasi

Žalgiris je lider na tabeli nakon šest kola i ima četiri pobjede, te po jedan remi i poraz. U posljednje četiri utakmice upisali su tri pobjede i jedan poraz.

Kada je Hodžić u pitanju, on je bio slobodan poslije odlaska iz Makedonije i na zimu je dobio ponudu iz Litvanije.

Nije se dvoumio, a prema do sada viđenom napravio je odličan potez. Postigao je dva pogotka u tri nastupa, te se od njega mnogo očekuje i u nastavku sezone.

Hodžić je ponikao u FK Željezničar, a bio je i član slavnog Liverpoola.

Godine 2014. slijedi odlazak u GNK Dinamo Zagreb gdje je igrao sjajno četiri godine.

Oglasi

Zatim je igrao za Fehervar u Mađarskoj, Kasimpašu, da bi se u zimu 2023. godine vratio u Željezničar.

Postigao je tri pogotka na 14 nastupa za A selekciju Bosne i Hercegovine, no dojam je da svoj puni potencijal nažalost nije nikada ostvario.

Spomenimo i to da je postigao 15 pogodaka na 26 nastupa u mlađim kategorijama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Može se pohvaliti titulom prvaka BiH s FK Željezničar, tri titule prvaka Hrvatske s GNK Dinamo te isto toliko Kupova Hrvatske, a osvojio je 2019. godine i Kup Mađarske s MOL Vidijem, današnjim Fehervarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi